Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Siyasal İslam münafıklıktır!

CIA'nın eski görevlisi ve CFR üyesi Samuel P. Huntington, 1996'da çıkan "Medeniyetler Çatışması" adlı kitabında şöyle diyordu: "Türkiye, Atatürk'ün mirasını bilinçli bir şekilde reddedip kendisini İslam'ın bir lideri olarak yeniden tanımlamadığı sürece sorunlarını çözemeyecek."

AKP'nin eş başkanlık görevinde bulunduğu BOP'un fikir babalarından ve bir dönem CIA'nın Ortadoğu şefliğini yapan Graham Fuller ise, Türklerin Kemalizm'i terk edip Ilımlı İslam'ı benimsemeleri gerektiğini, Ilımlı İslam'ın Kemalizm'i silmeye yönelik karşı bir devrim olduğunu söylemişti.

Fuller, bu devrimin karşısındaki tek gücün Türk Ordusu ve ulusalcı aydınlar olduğunu da ifade etmiş ve tasfiye edilmeleri gerektiğini belirtmişti…

Yine bir CIA ajanı ve Fuller gibi BOP'un fikir babalarından olan Henri Barkey ise Kasım 2010'da, "Kemalizm'in katı destekçileri, orduda, yargıda, üniversitelerde, medyada yer tutmaktadır. Eylül referandumu, Türk Devleti'nin ideolojik alt yapısını dağıtmanın başlangıcıdır" demişti.

CIA görevlileri, 1990'lı yıllardan bu tarafa örneklerini çoğaltabileceğimiz benzer ifadelerle Atatürk'ün bağımsız, laik, çağdaş ve ulus devlet olarak şekillenmiş cumhuriyetine açıktan saldırıyor.

Çünkü hedeflerinde Türkiye'ye liberal İslam elbisesini giydirmek var. Bunun için de, Barkey'in kastettiği ideolojik alt yapı dağıtılmaya çalışılıyor.

Kabul edelim, söz konusu hedeflerinde iktidarın savcılığına soyunduğu FETÖ'nün kumpasları sayesinde ciddi mesafe alındı…

Yeniden cami statüsüne çevrilmesiyle İslamcıların cumhuriyetle hesaplaşma sembolü haline getirdiği Ayasofya'da bir yıl ara ile Atatürk'e ikinci kez lanet okunmasına bakılacak nokta da işte tam burasıdır!

Atatürk'e kim saldırıyor, kim hakaret ediyor ise, CIA laboratuvarında üretilen BOP'ta piyon başka bir şey değildir… 

Geçtiğimiz yüzyılın en büyük mucizesi olan Türk Devrimi'ni karşı devrim ile ortadan kaldırmak için tarihimizden, yüreğimizden, bilincimizden Atatürk'ü söküp almak istiyorlar.

Ve şu tabloya bakın; yıllarca Atatürk'ü İslam düşmanlığı ile suçlayanlar, Atatürk düşmanlığında Ortadoğu'da Müslüman kanı döken ABD ile müttefikler!

Türk Devrimi'ne karşı yıllardır CIA'nın ürettiği söylem ve tezleri kullanıyorlar.

Siyasal İslam, kelimenin tam anlamıyla münafıklıktır!

*

Devlet Bahçeli, Ayasofya'daki imamın AKP'den cesaret aldığını biliyor mu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Ayasofya'da imam Mustafa Demirkan'ın Atatürk için "zalim ve kâfir" ifadelerini kullanmasına sert ifadelerle gösterdiği tepkiye katılmıyorum!

Katılmıyorum çünkü Bahçeli'nin dedikleri doğru, ama samimi değil!

Diyor ki Bahçeli;  "Atatürk'e tahammülsüzlük, Türkiye Cumhuriyeti'ne tahammülsüzlüktür."

Çok doğru… İyi de, bu tahammülsüzlüğü bugün MHP'nin destek verdiği iktidar 19 yıldır sergilemiyor mu? Atatürk'e alerji göstermek bir salgın, bir moda haline geldiyse, AKP iktidarının yarattığı iklim sayesinde değil mi?

İmam Mustafa Demirkan, Ayasofya'da üstelik karşısında Cumhurbaşkanı olduğu halde Atatürk'e saldırma cesaretini nereden aldı? Bu soruların cevabını Bahçeli dahil herkes biliyor…

İmamın söylediklerine esip gürle, aynı imamın cesaret aldığı iktidara destek ver!

Nutuk dağıtmak istedi diye Ülkü Ocakları Başkanı'nı görevden aldır…

Andımız'ın, devlet nişanlarından Atatürk kabartmasının kaldırılmasına gıkını çıkarma…

Atatürk'ün ilkelerini temsil eden altı oka altı süngü saplayan bir parti ile ittifak yap…

Ayasofya'daki ilk cumada Atatürk'e lanet okuyan Diyanet'in başındaki isme sahip çık…

Sonra gel eski imam Mustafa Demirkan'a sert çık! Mustafa Demirkan'ın suçu ne?  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları