“Şivlilik Çocuk Bayramı” rekor katılım ile sona erdi

“Şivlilik Çocuk Bayramı” rekor katılım ile sona erdi
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu İlçe Belediyesi işbirliğinde düzenlenen "Şivlilik Çocuk Bayramı," Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen renkli etkinliklerle sona erdi.

Türkiye'nin en büyük ve kapsamlı çocuk etkinliği olarak bilinen organizasyon, rekor katılımla büyük bir ilgi gördü.

Beş gün süren etkinlik boyunca çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlendi. 11.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşen etkinlikler arasında interaktif dijital oyunlar, VR etkinlikleri, simülatörler, akrobatik sahne gösterileri, geleneksel oyunlar ve yarışmalar bulunuyordu. Etkinlik alanında kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve belediyenin gençlik meclisi ile atölyeler çocuklara özel etkinlikler düzenleyerek renkli bir atmosfer oluşturdu.

Toplamda 507 bin 801 kişinin ziyaret ettiği "Şivlilik Çocuk Bayramı," Selçuklu Kongre Merkezi'nin her katında farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. Zemin kat fuaye alanında, çocuklar için düzenlenen etkinliklere ek olarak her saat başında kum sanatı gösterileri, sokak müzisyenlerinin performansları ve çocuk filmi gösterimleri gerçekleştirildi.

1. kat fuaye alanında, Sanat ve Tasarım Atölyesi, Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Sille Tabiat Okulu ve SOBE stantları yer alırken; -1. Kat Oda Tiyatrosu'nda Hacivat ve Karagöz Gölge Oyunu ile Pişekar ve Kavuklu Orta Oyunu gösterimleri çocuklara keyifli anlar yaşattı.

Katılımcılara etkinlik süresince hediye olarak "Şivlilik çantası" verildi. Renkli etkinlikler ve eğlenceli gösterilerle dolu geçen "Şivlilik Çocuk Bayramı," çocukları sevindirirken, aynı zamanda Türkiye'nin geleneksel değerlerini yaşatma ve tanıtma amacını güdüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar