Sivas’ta gülümseten manzara! Kuzular annesiyle buluştu

Sivas’ta gülümseten manzara! Kuzular annesiyle buluştu

Sivas'ın Ulaş ilçesinde baharın müjdecisi olarak görülen kuzuların anneleriyle buluştuğu anlar, izleyenlere mutlu anlar yaşattı.

Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ne (TİGEM) ait ahırlardan çıkan yüzlerce kuzu, anneleriyle buluştu. Bu renkli ve duygusal anlar, havadan çekilen görüntülerle kaydedildi.

aw204490-02.jpg

Ulaş TİGEM Müdürü Hasan Keskin, koyunların duygusal hayvanlar olduğuna dikkat çekerek, "Bu sürüde 600 koyun ve 950 kuzumuz var. Anne, doğurduğu kuzunun kokusunu alarak onu buluyor ve sütünü sadece ona veriyor. Başka bir kuzu emmeye çalıştığında ise süt salgılamıyor. Kendi yavrusunun geldiğini anladığında süt salgılayarak kuzusunu daha sağlıklı doyuruyor, bu da kuzunun erken yetişmesini sağlıyor," dedi.

Keskin, "Biz kuzuyu bir ay annesinin yanından hiç ayırmayız. Bir ay sonra akşam ayırır, sabah tekrar birleştiririz. Böylece yem tüketimine alışmasını sağlarız. Kuzu, annenin yanında sürekli oyalanır ve annenin zamanını kaybettirir. Koyun, sütten kesilerek gelecek çiftleşmeye kendini hazırlar. Koyun ve kuzularımızı veteriner hekim eşliğinde sürekli kontrol ve takip ederiz. Kuzular annelerini bir ay boyunca emer. Daha sonra yaklaşık iki ay besleriz ve kuzular yetişmiş, büyümüş olurlar. Akkaraman koyununun sütü yağlı olduğu için diğer ırklara göre kuzular daha hızlı yetişir," şeklinde konuştu.