Şişli’deki 500 milyon dolarlık arazi devrinde flaş gelişme: Meclis’ten Mustafa Sarıgül’ü üzecek karar

Şişli’deki 500 milyon dolarlık arazi devrinde flaş gelişme: Meclis’ten Mustafa Sarıgül’ü üzecek karar
Eski Başkan Mustafa Sarıgüle’e ait vakfa ‘1 TL’ bedelle devredilen dev arazi için Şişli Belediye Meclisi dün toplandı. Konuya ilişkin yetki isteyen Belediye Başkanı Muammer Keskin’in talebi olumsuz karşılandı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün, Şişli Belediye Başkanlığı döneminde belediyeye ait bazı taşınmazları İstanbul Şişli Vakfı’na devretmesi gündem olmuş, konu yargıya taşınmıştı.

Davada, dev arazi ve üzerindeki binaların devriyle ilgili 9 Ağustos 2012 ile 7 Haziran 2012 tarihlerinde alınan meclis kararlarının iptali için ‘haksız ve hukuka aykırı olduğu ve kamu hizmeti sağlamadığı’ gerekçesiyle İstanbul İdare Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Yargıdan, Sarıgül aleyhine karar çıkarken, belediyeye ait malların devri iptal edilmişti.

KESKİN'E TEK BİR YETKİ VERİLDİ

Halktv.com’da yer alan habere göre, Sarıgül’den 2 dönem sonra Şişli Belediye Başkanlığı’na gelen Muammer Keskin ise, mahkeme kararı sonrası Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya çağırdı. Keskin’in bu talebi üzerine olağanüstü toplanan Şişli Belediyesi Meclisine geldi. Kaynaklardan alınan bilgilere göre, kendi partisinden de sert bir muhalefetle karşılaşan Keskin, tek maddelik gündem maddesini Meclis Hukuk Komisyonu’na sadece protokol yapmak yetkisi ile havale etti.

whatsapp-image-2023-10-31-at-21-26-1920.webp

YENİDEN MECLİS'E GELECEK

Hukuk komisyonundan, protokol yapmaya izin çıkmazken, yoğun tartışmaların yaşandığı mecliste Keskin’e sadece vakıfla ‘sulh için görüşme’ yetkisi verildi. Keskin, Sarıgül’ün vakfı ile görüştükten sonra önerilen maddeleri yeniden Şişli Belediyesi Meclisi’ne sunacak. Meclis, vakfın taleplerine göre yeniden karar alacak.

whatsapp-image-2023-10-30-at-2-xywl.webp

SARIGÜL’ÜN SÖZ KONUSU TAŞINMAZLARI NELER?

İddiaya göre Sarıgül, 2012 ve 2013 yıllarında aralarında eski Şişli Belediyesi Hizmet Binası’nın da yer aldığı, toplam büyüklüğü 75 bin metrekare, toplam değeri ise 500 milyon dolar olan 1 taşınmazı bedelsiz; yine değeri 500 milyon doları bulan 8 taşınmazı ise 30 yıl süreyle 1 TL karşılığında kendi vakfına intifa ettirdi.

whatsapp-image-2023-10-30-at-2-dwyu.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar