Şirin Payzın kimdir? Şirin Payzın kaç yaşında, nereli?

Şirin Payzın kimdir? Şirin Payzın kaç yaşında, nereli?
Gazeteci Şirin Payzın son zamanlarda insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Şirin Payzın'ın hayatı ve kariyerini araştırıyor. Peki Şirin Payzın kimdir? Şirin Payzın kaç yaşında, nereli?

Şirin Payzın kimdir?

Halk TV ekranlarında CHP lideri Özgür Özel ile yaşadığı reklam arası tartışması ile gündeme gelen ünlü gazeteci Şirin Payzın insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi internette Şirin Payzın'ın hayatını ve kariyerini araştırıyor. Peki Şirin Payzın kimdir? Şirin Payzın kaç yaşında, nereli?

ŞİRİN PAYZIN KİMDİR?

Şirin Payzın, Türk gazeteci ve sunucudur. Makedonya göçmeni bir babanın ve Kırım göçmeni bir annenin kızı olarak 1968 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Gazeteci bir babanın kızı olarak büyüyen Şirin Payzın, gençlik yıllarında tiyatroya ilgi duydu. Üniversite eğitimi için Fransa'ya gittiği dönemde babasının ölümü üzerine Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı. İstanbul Üniversitesi Filoloji Bölümü'nde yarım dönem okuduktan sonra eğitimine Bilkent Üniversitesi'nde devam etti ve Sanat Tarihi ile İşletme eğitimi aldı. Son olarak New York Üniversitesi'nde eğitim gördü.

1999 yılında Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Ali Ahmet Acet ile evlendi, ancak daha sonra boşandı. Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Şirin Payzın, gazetecilik kariyerine Birleşmiş Milletler'de başladı. Daha sonra televizyoncu Ufuk Güldemir'in tanıştırmasıyla Show TV'de çalışmaya başladı. ATV'de diplomasi muhabiri olarak görev yaptıktan sonra CNN Türk'e geçti ve çeşitli programlar ile belgeseller hazırlayıp sundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar