Şirin Payzın Halk TV’den ayrıldı: Sözüm var bitti ama söz bitmez

Şirin Payzın Halk TV’den ayrıldı: Sözüm var bitti ama söz bitmez

Halk TV’de Sözüm Var programının moderatörlüğünü üstlenen Gazeteci Şirin Payzın, kanaldan ayrıldığını açıkladı.

Halk TV'de Sözüm Var programının moderatörlüğünü üstlenen Şirin Payzın, kanaldan ayrıldığını açıkladı.

Bir süre önce söyleşi için gittiği Almanya'da sakatlanarak ameliyat olan ve bu nedenle ekranlardan uzak kalan Payzın, dünkü programda canlı yayında kanaldan ayrılma kararı aldığını duyurdu. Ayrılık haberini sosyal medya hesabından da paylaşan Payzın, program ekibine ve izleyicilere teşekkürlerini iletti.

Payzın, X platformunda yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Bir ayrılma haberi ve teşekkür; Sözüm Var’ı birlikte hazırladığım ve sunduğum dostum, yol arkadaşım Barış Terkoğlu’na, sessiz kahraman sevgili editörüm Erdal Aktaş’a, 20 senelik can dostum Emin Çapa'ya, güzelliği, neşesi ve müthiş haberciliğiyle bize güç katan Seyhan Avşar’a, her zaman sırtımı dayadığım dünyanın en şahane yönetmeni Murat Erdoğan’a, az süre çalışmış olsak da çok mutlu olduğum programlar koordinatörümüz Kürşat Oğuz’a ve Halk TV haber merkezinin pırıl pırıl habercilerine, teknik ekibe, kameramanlarımıza çok teşekkür ederim. Seyircilerimize bizi hep destekledikleri ve konuklarımıza vakit ayırdıkları için minnettarım. Sözüm Var bitti ama söz bitmez.”

payzin.jpg

ŞİRİN PAYZIN KİMDİR?

1968 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Şirin Payzın, Makedonya göçmeni bir baba ve Kırım göçmeni bir annenin kızı. Lise yıllarında tiyatroya ilgi duyan Payzın, gazeteci bir babanın kızı olarak erken yaşta medya dünyasıyla tanıştı. 1987'de üniversite eğitimi için Fransa'ya giden Şirin Payzın, babasının vefatı üzerine Türkiye'ye geri dönerek eğitimine İstanbul Üniversitesi Filoloji Bölümü'nde başladı. Ancak kısa bir süre sonra Bilkent Üniversitesi'nde Sanat Tarihi ve İşletme eğitimi aldı. Eğitim yolculuğunu New York Üniversitesi'nde tamamladı.

irin-payzin.webp

Üniversite sonrası Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği'nde çalışmaya başlayan Payzın, televizyoncu Ufuk Güldemir'in bir arkadaşı aracılığıyla Show TV'de medya kariyerine adım attı. 1994-1999 yılları arasında ATV'de diplomasi muhabirliği yaptı ve 1997 yılında Libya Lideri Muammer Kaddafi ile gerçekleştirdiği röportajla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin "Yılın Röportajı" ödülünü kazandı.

sirin-payzin-kimdir-sirin-payzin-nereli-ve-kac-12960883-4173-amp.webp

1999 yılında CNN Türk'e transfer olan Şirin Payzın, burada birçok program ve belgesel hazırlayıp sundu. Hazırladığı ve sunduğu programlar arasında "Yeni Gün", "Dört Bir Taraf", "Şirin Payzın ile Hafta Sonu", "360 Derece", "Manzara", "Bu Gece", "Şirin Payzın ile Ne Oluyor?" ve "Şirin Payzın ile Günaydın" yer aldı.