Sınırın sıfır noktasında üretiyorlar! 150 bin dekar alanda hedef 700 kilo rekolte

Sınırın sıfır noktasında üretiyorlar! 150 bin dekar alanda hedef 700 kilo rekolte
Türkiye'nin sınır noktasında Kilis'te yağışların etkisiyle birlikte çiftçilerin yüzü güldü. Çiftçiler gübreleme işlemine başladı ve bu yıl hedeflerinin 700 kilo rekolte olduklarını açıkladı.

Türkiye'nin tarımsal üretimde önemli bir yere sahip sınır kenti Kilis'te, kuraklık riski etkili olan yağışlarla birlikte ortadan kalkarken, çiftçilerin yüksek rekolte beklentisi ve yoğun mesaisi başladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli geçim kaynaklarından biri olan tarımla uğraşan Kilisli çiftçiler, ekinlere üst gübresi atma çalışmalarına başladı. Yağışlı bir kış mevsiminin ardından çiftçiler, tarlalarını sürmek, tohum ekimi yapmak ve gübrelemek için tarlalara akın etti. Tohum ve gübreleri traktörlere yükleyen çiftçiler, günün erken saatlerinde tarlalara giderek tohum ve gübreyi toprağa ektiler.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, Kilis'te 150 bin dekar alanda buğday ve arpa üretimi yapıldığını belirterek, geçen yıla göre bu yıl yağışların beklenenden fazla olduğunu ve çiftçilerin memnuniyetinin yüksek olduğunu ifade etti. Özdemir, çiftçilerin heyecanlı ve umutlu olduğunu vurgulayarak, bu yıl rekolte beklentisinin çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Havaların kurak gitmesi nedeniyle geçen yıl rekoltenin düşük olduğunu belirten çiftçi Uğur Demir ise bu yıl erken gelen yağmurun kendilerini sevindirdiğini ve tarlalara gübre atma çalışmalarının başladığını ifade etti. Demir, bu yıl rekolte beklentilerinin yüksek olduğunu ve verimin 600 ile 700 kilogram arasında olacağına inandıklarını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar