Singapur'da 3 milyar dolarlık vurgun yaptı: Dikkat çeken Türk kimliği detayı!

Singapur'da 3 milyar dolarlık vurgun yaptı: Dikkat çeken Türk kimliği detayı!
Singapur vatandaşı Vang Shuiming, Türkiye vatandaşlığına geçiş yaparak ülkenin kimlik ve pasaportunu kullanarak 3 milyar dolarlık bir vurgun gerçekleştirdi. Bu olay, Singapur'un tarihindeki en büyük kara para davası olarak kaydedildi.

Singapur, son yılların en büyük kara para dolandırıcılığı vakasıyla çalkalanıyor. Ülkenin tarihindeki en büyük kara para aklama davasındaki 10 sanıktan biri olan ve örgütün lideri olduğu tespit edilen Vang Shuiming'in Türk vatandaşlığına sahip olması, ülkede büyük bir tartışma yaratmış durumda. 3 milyar dolarlık kara para aklama davasında yargılanan Vang Shuiming'in İsviçre bankalarına sahte beyanlarda bulunduğu ortaya çıkarıldı.

Singapur Yüksek Mahkeme Yargıcı, Vang Shuiming'in Türkiye, Vanuatu ve Kamboçya pasaportlarına sahip olduğunu belirtirken, kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıktı. 42 yaşındaki Vang Shuiming'in 2022'de Xiamen Yetian Trading ve Xiamen Likanghang Trading adlı şirketlerinden sahte mali tablolar göstererek, İsviçreli Bank Julius Baer & Co'nun Singapur şubesine sunduğu iddia ediliyor.

standart-haber-gorseli-kopyasi-6.webp

Toplamda 22 suçlamayla karşı karşıya olan Vang Shuiming'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı sahibi olduğunu belirten yerel medya, ayrıca Singapurlu dolandırıcının Citibank Singapur birimine de sahte bir banka ekstresi sunduğunu iddia ediyor. Öte yandan Vang Shuiming'in tutuklu olduğu süre boyunca Binance hesabından 3,8 milyon dolardan fazla değere sahip kripto para çekildiği tespit edildi.

Singapur Ticari İşler Departmanı'nın davayla ilgili baş soruşturma yetkilisi, bu durumun Vang'ın dışarıda bağlantıları olduğunu ve bunun da onu yüksek bir kaçma riski haline getirdiğini belirtti.

standart-haber-gorseli-kopyasi-5.webp

2 MİLYAR DOLARA EL KONULDU!

Singapur'da Vang ve eşinin adına 240 milyon dolardan fazla değere sahip mal varlıklarına el konuldu. Ayrıca, Vang'ın yurt dışında 35,5 milyon dolardan fazla varlığı olduğu belirlendi. Ancak, bu varlıkların bulunduğu ülkeler arasında Türkiye'nin olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Şu ana kadar davanın ele geçirilen varlıkları arasında 207 adet mülk, 77 araç, 1,45 milyar doların üzerinde banka hesabı ve çeşitli para birimlerinde 76 milyon doların üzerinde nakit bulunuyor. Ayrıca, binlerce şişe içki ve şarap, değeri 38 milyon doları aşan kripto para, 68 külçe altın, 483 lüks çanta, 169 markalı saat ve 580 parça mücevher de ele geçirildi.

standart-haber-gorseli-kopyasi-7.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar