Anadolu Efes maçında 'Katil İsrail' tezahüratları atıldı: Polis, protestocuları salondan çıkardı

Anadolu Efes maçında 'Katil İsrail' tezahüratları atıldı: Polis, protestocuları salondan çıkardı
Anadolu Efes, Valencia Basket ile olan Euroleague maçı için Sinan Erdem Spor Salonu'nda parkeye çıkarken, karşılaşmaya İsrail'i protesto etmek için "Katil İsrail" yazılı tişörtler giyen taraftarlar damga vurdu. Maç başlamadan 5 dakika önce "Katil İsrail" sloganları atan grubu polis salondan dışarı çıkardı.

Anadolu Efes'in Real Madrid ile oynanan Euroleague maçında "İsrail için saygı duruşu" yapıldığı iddia edilmiş, kulüp ve organizasyon sponsoru Türk Hava Yolları'na büyük tepki gösterilmişti.

EFES VE THY BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

Lacivert-beyazlı kulüp, yaptığı açıklama ile saygı duruşunun öldürülen Filistin ve İsrail vatandaşı siviller için yapıldığını belirterek, Euroleague resmi sayfasından yapılan ve saygı duruşunun yalnızca İsrail vatandaşları için yapıldığını ifade eden gönderinin kaldırıldığını açıklamıştı.

İktidara yakın birçok sosyal medya hesabı, yaşanan olayların ardından Anadolu Efes'e ve Euroleague Ana Sponsoru olan Türk Hava Yolları'na sert tepki gösterirken, yaşanan protestolar bugün Sinan Erdem Spor Salonu'na taşındı.

POLİS, PROTESTOCULARI SALONUN DIŞINA ÇIKARDI

Karşılaşma düdüğünün çalınmasına 5 dakika kala, 422 numaralı tribündeki bir grup üzerlerinde yazılı "Katil İsrail" tişörtü ile Gazze'de yaşananları protesto etti. Taraftarların "Katil İsrail" sloganları atmasının ardından polis, protestoda bulunan grubu salonun dışarısına çıkardı.

efes1.jpg

Filistin bayrağı açarak, tekbir işaretlerinde bulunan grup, polis müdahalesine yanıt vermezken, eylemciler herhangi bir gerginlik yaşanmadan salonun dışına çıkarıldı ve maç olaysız şekilde başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar