Sinan Ateş'in memleketi Bursa'da Sinan Oğan ve MHP'nin oy oranı kaç oldu?

Sinan Ateş'in memleketi Bursa'da Sinan Oğan ve MHP'nin oy oranı kaç oldu?
Suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in memleketi Bursa'da, Sinan Oğan ve MHP'nin oy oranı görenleri şaşırttı.

30 Aralık 2022'de Ankara'da bir apartmandan çıkarken uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in babaevi Bursa'da MHP, Türkiye genelinde aldığı oy oranını yakalayamadı.

MHP BURSA'DA UMDUĞUNU BULAMADI

İki seçim bölgesinden oluşan Bursa'da, 1. seçim bölgesinde sandıkların yüzde 46.84'ü açılırken, MHP'nin oy oranı %8.78'de kaldı. 2. seçim bölgesinde ise %9.21 alan MHP, her iki bölgeden de birer milletvekili çıkarmakta.

Ülke genelindeki oy oranı şu ana kadar %11.06 olan MHP'nin Bursa'da yaşadığı düşüşe ise Sinan Ateş'in cinayetine MHP cephesinin kayıtsız kalışı gösterildi.

SİNAN OĞAN BURSA'DA PARLADI

Milliyetçi kimliği ile ön plana çıkan ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 67,98'inin açıldığı Bursa'da yüzde 7.30 oy oranı toplayabildi. Türkiye genelinde oy oranı %5.31 olan Oğan'ın Bursa'da aldığı fazladan 2 puanlık oyun MHP'de yaşanan kopmalar olabileceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar