Sinan Ateş soruşturmasında skandal iddia: Biri emekli edildi, biri görevden alındı!

Sinan Ateş soruşturmasında skandal iddia: Biri emekli edildi, biri görevden alındı!
Ankara’da suikast sonucu hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmaya dair bir polisin emekli edildiği bir cezaevi müdürünün de görevden alındığı iddia edildi.

Toplamda 21 kişinin tutuklandığı Sinan Ateş suikastı soruşturmasında skandal bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Cinayet sonrası gözaltına alınan şüphelilerin kaldığı bölümden sorumlu müdürün görevden alındığı öne sürüldü.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgisi olduğu söylenen ve suikastın ardından MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz''un evinde yakalanan Tolgahan Demirbaş''ı gözaltına alan polislerden biri tayin edilmişti.

SIKI DENETİM YAPTIRDI

T24 yazarı Tolga Şardan''ın dosyadan aktardığı bilgilere göre; Demirbaş''ın gözaltı işlemini gerçekleştiren bir başka polisin de baskılar nedeniyle istifasını istediği ve emekli edildiğini açıkladı.

Ayrıca Sincan Kapalı Cezaevi''nde şüphelilerin kaldığı bölümden sorumlu olan müdür de görevden alındı. Söz konusu bürokrat, Ankara''ya yakın kentlerden birine tayin edilirken, yerine başka bir isim atandı. Görevden alınan müdürün, şüphelilerin kaldığı bölümde sıkı denetim ve kontrol yaptırdığı ifade ediliyor.

Gelişmeler bunlarla sınırlı değil. Ateş''in öldürülmesine karıştıkları iddiasıyla tutuklananlar arasında yer alan ve önde gelen isimlerin yakın geçmişte MHP içinde siyaset yapmış olmalarının MHP Genel Merkezi''nde yarattığı rahatsızlık Ankara''da konuşulan konu başlıklarından. Bu çerçevede, MHP''li bazı üst düzey isimlerin zaman zaman Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundukları belirtiliyor.

Özellikle deprem felaketiyle bu yöne kayan gündem içinde Adalet Bakanlığı yönetimiyle irtibat halinde olan MHP''li isimlerin soruşturmayı yürüten savcıdan rahatsızlıklarını dile getirdikleri iddiası mevcut. Bu arada kulislere yansıyan diğer bir bilgiye göre; cinayet soruşturmasında gözlerin üzerine çevrildiği isimlerden birisi, soruşturma savcısına geçtiğimiz günlerde cep telefonu üzerinden mesaj gönderdi. Mesajla ilgili görüştüğüm bir kaynağım, sert bir üslup kullanıldığı iddiasında.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar