Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi Olcay Kılavuz ilk kez konuştu

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi Olcay Kılavuz ilk kez konuştu

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde sık sık adı geçen MHP’li Olcay Kılavuz sessizliğini bozdu.

Ankara’da öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş cinayetinin en çok konuşulan ismi olan MHP eski Mersin Milletvekili ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanı Olcay Kılavuz, ilk kez konuştu. Halktv’den Seyhan Avşar’a konuşan Kılavuz, cinayetle ilgili iddiaları sert bir dille reddetti.

Kılavuz, “Her şeyden evvel böyle şerefsiz bir olayın içerisinde bulunacak kadar şerefsiz biri değilim. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm. Sinan Ateş için ben de adalet istiyorum. Devletimiz gerekeni yapsın” dedi.

olcay.webp

İDDİALARI REDDETTİ

Olcay Kılavuz'un ismi, Sinan Ateş cinayetinde sık sık gündeme gelmişti. Cinayeti işleyen tetikçiyi kaçıran Tolgahan Demirbaş’ın, Kılavuz’a ait bir evden çıktığı ortaya çıkmıştı. Ancak Kılavuz, cinayete karıştığı iddialarını kesin bir dille reddetti.

Kılavuz, “Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça” diye konuştu.

f9szav8w4aap4zh-e1698406548480-001.webp

CİNAYET GÜNÜ NEREDEYDİ?

Kılavuz, cinayet günü memleketi Niğde’de olduğunu ve bu olayla hiçbir şekilde bağlantısının olmadığını belirtti. Kılavuz, "Devlet Bahçeli konuşmalarında Sinan Ateş’ten bahsediyor. Biz de herkesten daha çok bu olayın her yönüyle açığa çıkmasını isterim. Ben zaten olayın olduğu gün memleketim Niğde’deydim. Olaydan birkaç gün önce de öyle. Herkes ile alakalı iddialar var. Ama gerçeklere bakmak lazım” dedi.

kapak-000228-001.jpg

İFADEYE ÇAĞRILMADI

Kılavuz, cinayetle ilgili ifadeye çağrılmadığını ve bu konuda şüpheli olduğuna dair bir bilgisinin olmadığını söyledi. “İfadeye çağırılırsam seve seve giderim. Devlet Bahçeli Bey de bana yönelik bir saldırı olduğunu biliyor. Bugüne kadar açıklama yapmadım. Kurumsal kimliğimden kaynaklı. Ölüp ölüp diriliyorum. Sinan Ateş’e suikast yapıldı, bana da itibar suikasti yapılıyor. Beni de böyle öldürüyorlar” dedi.

olcay-kilavuz-depo-4-3-1591770890-001.jpg

'ŞÜPHELİ' SIFATIYLA İŞLEM YAPILDI

Öte yandan, Olcay Kılavuz hakkında şüpheli sıfatıyla işlem yapıldığı da ortaya çıktı.

Gelişmeyi Sözcü TV'de duyuran Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in şikayeti sonrası işlem yapıldığını, Kılavuz'un olay tarihinde milletvekili olduğu gerekçesiyle dosyanın parlamenter soruşturma bürosuna iletildiğini kaydetti.

640xauto-1-002.webp

640xauto-002.webp