Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme! Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı

Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme! Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı
Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında MHP'li Olcay Kılavuz'un evinde yakalanıp daha önce 2 kez serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel tutuklandı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş''in 30 Aralık 2022''de Çankaya''da uğradığı silahlı saldırıyla öldürülmesine dair soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında dün üçüncü kez gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel bugün tutuklandı.

Dün, Eğitim Sen ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’i öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıkların avukatlığını yapan ve 2015 yılında MHP’den milletvekili adayı olan Serdar Öktem de gözaltına alınmıştı. MHP''li Serdar Öktem, cinayetten tutuklanan Doğukan Çep, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve firari tetikçi Eray Özyağcı’nın da geçmişte avukatlığını yapıyordu.

DEMİRBAŞ, MHP''Lİ KILAVUZ''UN BULUNDUĞU EVDE YAKALANMIŞTI

Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınmıştı. Demirbaş, ilk kez gözaltına alındığında MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile aynı evde bulunuyordu.

T24 yazarı Tolga Şardan, o gece yaşananları şöyle aktarmıştı:

"Kılavuz, kendisinin milletvekili olduğunu ve gözaltı işlemi yapılamayacağını söyledi. Buna karşılık, Asayiş Şubesi''nin sivil ekibinin başındaki emniyet müdürü, ''Sizi almayacağız, yanınızdaki şahsı alacağız'' yanıtını verdi. Bunun üzerine, Kılavuz sinirlendi ve ''Siz gidin, sahibiniz gelsin'' şeklinde hakaretvari sözlerle birlikte savcı talimatı getirilmesini istedi. Ekibin yaptığı görüşme sonrasında polis ekibi, getirilen savcılık talimatı sonrasında Demirbaş''ı gözaltına alarak Ankara Emniyeti''ne getirdi."

ÜLKÜ OCAKLARI YÖNETİCİSİ ÇIKTI

Bugün tutuklanan Emre Yüksel’in gözaltına alındığı ilk dakikalarda "MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Özel Kalem Müdürü" olduğu iddia edilmişti.

Semih Yalçın, yaptığı açıklamada "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcılarının Özel Kalem kadrosu olmadığı gibi Genel Merkezde veya TBMM MHP Grubunda herhangi bir sıfatla Emre Yüksel isimli bir çalışanımız bulunmamaktadır. Geçmişte de böyle bir çalışanımız olmamıştır" demişti.

MHP, "Özel Kalem" iddialarını reddederken, Emre Yüksel’in şu an kapalı olan sosyal medya profilinde "Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı" ifadesinin yer aldığı görüldü.

Öte yandan Yüksel’in Mersin Ülkü Ocakları’nı da bu unvanla ziyaret ettiği ortaya çıktı. MHP’nin "Böyle bir çalışanımız yoktur" dediği Yüksel’in, Ülkü Ocakları’nın çok sayıda il ve ilçe teşkilatını ziyaret ettiği de görüldü. Emre Yüksel’in ismi Google''da aratıldığında, Instagram ve Twitter hesaplarını kapatmasına rağmen "Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı" ibaresinin henüz silinmediği görüldü.

Yüksel’in sosyal medyadaki görüntüleri arasında Haziran 2022 tarihinde katıldığı bir nikah töreni de yer alıyor. Mersin’deki nikaha Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP MDK Sekreteri Kürşat Türker Ercan ve Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç de katılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi''nde 30 Aralık''ta 2022''de, binadan çıktıkları sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda Selman Bozkurt omzundan yaralanırken, Sinan Ateş ise hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar