Simitçiler isyanda: Zam olması da artık şart oldu

Simitçiler isyanda: Zam olması da artık şart oldu
Yılbaşı öncesinde zamlar birer birer gelmeye başladı. Benzin, sigara, ilaç derken bir zam sinyali de simitten geldi. Simit satıcıları yılbaşı öncesinde simit fiyatlarının yükseltilebileceğini söyledi.

SİMİTÇİLERDEN YILBAŞI ÖNCESİ ZAM TALEBİ

Gündelik hayatın neredeyse bir rutini haline gelen zamlar vatandaşı zorda bırakmaya devam ediyor. Maliyetlerinin karşılanmadığını ifade eden üreticiler fiyat düşüklüğünden şikayetçi. Alım gücü düşen, bütçeden kısıtlama yapan vatandaş ise zamlardan dert yanıyor. Bir zam sinyali de simit fiyatları için verildi. Simit satışlarının düşük oluşundan şikayet eden satıcılar yılbaşı öncesi zam bekliyor.

maliyetlerin artması sebebiyle yılbaşına doğru simit fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.

Son yıllarda maliyetlerin atması sebebiyle simit fiyatlarında yaşanan yükseliş dikkat çekiyor. Yapılan zamanlardan dolayı satışları düşen simitçiler işlerden memnun değil. Eskişehir Odunpazarı Hamamyolu Caddesi’nde simit satıcılığı yapan Feridun Yamaç, artan maliyetler gerekçesiyle yılbaşı gelmeden simitlere zam yapılabileceğini öne sürdü.

 

 

“ZAM OLMASI DA ARTIK ŞART OLDU”

Vatandaşların simidi pahalı bulduğunu söyleyen Yamaç, “Simit satışları şu sıralar pahalılıktan dolayı biraz durgun. Simide 4 lira vermek vatandaşa pahalı geliyor. Çoğu kez bir babanın bir simit alıp, iki çocuğuna bölüp paylaştırdığına şahit oldum. Bu yüzden satışlarımız düştü. Böyle giderse yılbaşına doğru bir zam bekliyoruz. Zam olması da artık şart oldu zaten” dedi.

“SİMİT EKMEKTEN PAHALI DİYORLAR”

Fiyatlar sebebiyle vatandaşlardan da tepki gördüğünü belirten Yamaç, “Eski bir fırıncı olarak söylüyorum, fırıncı bugün işlediği malzemeyi yarın yerine koyamıyor. Malzemelere de zam geldiği için bu gidişle yılbaşına kalmadan simide tekrar zam gelir. Vatandaşlar bize tepki veriyorlar, simit ekmekten pahalı diyorlar. Çoğu insan simit fiyatının 4 lira olduğunu öğrendikten sonra almadan geri gidiyor. Bu da bizim satışlarımızı etkiliyor” şeklinde konuştu. ( İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar