Silikon Vadisi Bankası’nın iflasında Goldman Sachs’ın rolü neydi?

Silikon Vadisi Bankası’nın iflasında Goldman Sachs’ın rolü neydi?
Geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan ve en büyük bankacılık başarısızlıkları arasında yer alan Silikon Vadisi Bankası’nın bu başarısızlığı, ABD’de bazı bankaların da başarısızlığını tetiklemişti. ABD Merkez Bankası (Fed) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ( SEC ), Silikon Vadisi Bankası’nın iflasında Goldman Sachs’ın rolünü araştırıyor.

ABD Merkez Bankası ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Goldman Sachs’ı soruşturmaya başladı. Konu hakkında bilgisi olan kişilerin aktardıklarına göre söz konusu araştırmanın sebebi ise Goldman’ın Silikon Vadisi Bankası başarısızlığındaki rolü.

ABD Adalet Bakanlığı da Silikon Vadisi Bankası soruşturmasının bir parçası olarak Goldman Sachs’a mahkeme celbi göndermişti. Daha önceden SEC ve ABD Adalet Bakanlığı bankanın çöküşü hakkında bir soruşturma başlatmıştı.

Kaynaklar, Fed ve SEC’in Goldman Sachs’ın hem menkul kıymet portföyünün alıcısı hem de SVB için sermaye artırımında danışman olarak oynadığı rolle ilgili belgeleri aradığı bildirildi. Bununla birlikte bazı kişiler, Goldman’ın yatırım bankacılığı tarafının ve ticaret bölümünün portföy satışı hakkında uygunsuz bir şekilde iletişim kurup kurmadıklarını görmek istediklerini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar