Silahlı şiddet olaylarının en az yaşandığı il belli oldu

Silahlı şiddet olaylarının en az yaşandığı il belli oldu
2023 yılı ‘Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’ raporuna göre, silahlı şiddet olaylarının en az yaşandığı il açıklandı.

Türkiye'de silahlı şiddet olaylarının analiz edildiği 2023 yılı 'Türkiye Silahlı Şiddet Haritası' raporu açıklandı. Rapor, Erzincan'ın silahlı şiddetin en az yaşandığı il olduğunu ortaya koydu. Ülke genelinde 2023 yılında 3 bin 773 silahlı şiddet olayının yaşandığı belirtilirken, Erzincan'da sadece 1 olay meydana geldiği görüldü.

aw140567-01.jpg

Raporda dikkat çeken bir diğer husus ise Erzincan'daki silahlı şiddet olaylarında yaşanan yüzde 92'lik düşüş oldu. Bu rakam, şehirdeki suçun önemli ölçüde azaldığını gösteriyor. İstanbul, Samsun ve Adana gibi büyük şehirlerde silahlı şiddet olaylarının daha fazla olduğu raporda vurgulanırken, Erzincan'ın bu alanda öne çıktığı belirtildi.

aw140567-02.jpg

Erzincan Emniyet Müdürü Kenan Kurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şehirdeki başarının sadece emniyet personelinin değil, aynı zamanda vatandaşların da suç ve suçlularla mücadele konusundaki duyarlılığına dayandığını ifade etti. Kurt, "Erzincan'ımızın bu konudaki başarısında; mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan Erzincan Emniyet Müdürlüğü personelimizin katkısı kadar, can Erzincanlı vatandaşlarımızın suç ve suçluyla mücadele konularındaki hassasiyeti ve duyarlılığı ile bizlere vermiş olduğu desteğin önemi büyüktür." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar