Şikayetler tavan yaptı: Balık yerken dikkat!

Şikayetler tavan yaptı: Balık yerken dikkat!
Balık sezonunun açılması ile birlikte boğaza takılan kılçık şikayetlerinde ciddi oranda bir artış yaşandı. Peki balık kılçığı boğazınızda kaldıysa yapmanız gerekenler neler?

Balık kılçığı, boğaza kaçtığında panik yapmadan uygulanacak doğru adımlarla kontrol altına alınabilir. Bu durumla başa çıkarken aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli bilgiler var. İşte balık kılçığı boğazınıza kaçtığında yapmanız gerekenler...

balik-3.jpg

BALIK KILÇIĞI BOĞAZA TAKILDIĞINDA NE YAPILMASI GEREKİYOR?

1. Sakin Olun: Balık yerken eğer kılçığı boğazınıza takıldıysa ilk olarak soğukkanlı olmalısınız. Sakin bir şekilde durup panik olmamanız gerekiyor.

2. Su İçin: Sakin olduktan sonra balık kılçığını çıkartmak için ilk yapmanız gereken su içmek. Su ile birlikte boğazınıza takılan kılçıktan kurtulabilirsiniz.

balik-4.jpg

3. Öksürmek: Su içmenize rağmen hala balık kılçığı boğazınızda takılı kaldıysa öksürmek ikinci yöntem olarak etkili olacaktır. Derin bir nefes alıp daha sonrasında güçlü bir şekilde öksürmeyi deneyin.

4. Muz Tüketin: Muz yumuşak yapısından dolayı boğazınıza takılan kılçığı çok rahat bir şekilde çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Bir dilim muz yemeniz yemek borunuza zarar vermeden kılçığı çıkartacaktır.

balik-2.jpg

5. Islatılmış Ekmek veya Pişmiş Pirinç: Bir parça ekmek alın, sütle ıslatın ve balık kılçığını mideye itebilecek şekilde küçük bir top haline getirin. İyi pişmiş pirinç de benzer şekilde işe yarayabilir.

6. Tıbbi Yardım Alın: Bütün bu yaptığınız yöntemlere rağmen balık kılçığı hala boğazınızda sıkışmış ve çıkmıyorsa acil olarak bir tıbbi yardım almalısınız. Eğer hastane yakınsa acile başvurabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar