Siirt’te şap alarmı! Hayvan kesimi durduruldu

Siirt’te şap alarmı! Hayvan kesimi durduruldu

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Siirt'te bir hayvanda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine 7 Mart'tan 20 Mart 2024 tarihine kadar hayvan kesimi durduruldu

Siirt Valiliği, Doğan Mahallesi’nde bu hastalığın görülmesi üzerine Siirt Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından gerekli önlemlerin alındığını duyurdu. Alınan tedbirler kapsamında, kesim amaçlı olmayan hayvan hareketleri 20 Mart 2024 tarihine kadar yasaklandı ve hayvan pazarı karantina süresi boyunca kapalı tutulacak.

Tüccar Vedat Mağat, bu durumun hayvan satışını olumsuz etkilediğini belirtti. Mağat, şap hastalığının ortaya çıkması nedeniyle hayvanlarını satamadıklarını ve acil önlemler alınarak karantina süresinin sona ermesi gerektiğini ifade etti. Mağat, "Siirt’te bir hayvanda şap hastalığı bulundu. Kesim olmadığından dolayı biz de burada hayvanlarımızı satamıyoruz. Yetkililerin söylemlerine göre 3-5 gün içerisinde denetimlerin yapıldıktan sonra açılacak. Ramazan ayı gelmeden önce bizler de gelip hayvanlarımızı burada kesmek istiyoruz. Mağdur olmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.