Siirt'te grip vakalarında artış: Uzman isim maske takılması konusunda uyarıda bulundu

Siirt'te grip vakalarında artış: Uzman isim maske takılması konusunda uyarıda bulundu
Son haftalarda Siirt'te grip vakalarında artış yaşanmasıyla ilgili olarak Dahiliye Uzmanı Dr. Rıfat Kocaoğlu, "Özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olan kişilerin kalabalık ortamlarda maske takması gerekiyor" uyarısında bulundu.

Dr. Kocaoğlu, özel bir hastanede çalışıyor ve son iki hafta içinde benzer semptomlarla başvuran hasta sayısında artış olduğunu belirtti. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının özellikle çocuklar ve yaşlılar arasında sık görüldüğünü ifade eden Dr. Kocaoğlu, kronik hastalıkların varlığının bu enfeksiyonların daha ciddi seyretmesine neden olduğunu vurguladı. Semptomların başlangıcında hafif nezle ve grip belirtilerinin görüldüğünü ancak daha sonra akut farenjit, burun tıkanıklığı, orta kulak iltihabı ve larenjit gibi ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Bu enfeksiyonların genellikle viral kaynaklı olduğunu ve tedavi edilmezse daha ciddi bakteriyel enfeksiyonlara yol açabileceğini belirten Dr. Kocaoğlu, özellikle yaşlı ve kronik hastalıkları olan kişilerde bu durumun daha riskli olduğunu dile getirdi. İlk aşamada semptomatik tedavi uygulanırken ilerleyen dönemlerde sistemik tedaviye ihtiyaç duyulabileceğini aktaran Dr. Kocaoğlu, D vitamini eksikliği olan hastaların daha şiddetli semptomlar yaşayabileceğini ve bu nedenle D vitamini takviyesinin önemli olduğunu belirtti. Korunmanın temel yollarının el hijyeni, dengeli beslenme, düzenli uyku ve hapşırırken, öksürürken ağzın kapatılması olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar