"Sığınmacıların Ankara'da bir evi yaktığı" iddiası yalanlandı

"Sığınmacıların Ankara'da bir evi yaktığı" iddiası yalanlandı
"Sığınmacılar Ankara'da bir evi yakmış" yönündeki iddialar ile ilgili olarak İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, açıklama yaptı.

"Sığınmacıların Ankara'da bir evi yaktığı" iddiası yalanlandı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından dolaşıma sokulan "Sığınmacılar Ankara'da bir evi yakmış" iddiasının doğru olmadığını bildirdi. Merkezden yapılan açıklamada, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı ve asılsız olduğu vurgulandı.

Açıklamada, 13 Şubat 2024 tarihinde saat 07.00 sıralarında Ankara ili Altındağ ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesi'nde bir adresten bildirilen yangın ihbarı üzerine emniyet birimlerinin olay yerine ulaştığı belirtildi. İkametin çatı köşe kısmında ve ön taraf balkon kısmında bulunan eski eşyaların yandığı görüldüğü ifade edilen açıklamada, herhangi bir yaralanma veya çevreye sirayetin olmadığı tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, adreste oturan vatandaşın yangınla ilgili olarak, eşinin mutfakta çay demlediği sırada bir anda her şeyin alev aldığını, dışarı çıktıklarını ve itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek müdahalede bulunduğunu ifade ettiği belirtildi. Vatandaşın herhangi bir şikayetinin olmadığı yönündeki beyanına da vurgu yapılan açıklamada, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlandığı bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar