Sığınmacı dehşeti: 20 lira için yüzüne kezzap attılar

Sığınmacı dehşeti: 20 lira için yüzüne kezzap attılar
Türkiye'ye kontrolsüz şekilde giren milyonlarca sığınmacı tartışması sürerken, sığınmacıların karıştığı şiddet olaylarına bir yenisi eklendi. Konya'da kendisinden istenilen parayı Suriyeli sığınmacıları vermek istemeyen küçük çocuğun yüzüne kezzap atılması sosyal medyada infiale neden oldu.

SIĞINMACI DEHŞETİ SÜRÜYOR: 20 LİRA İÇİN KÜÇÜK ÇOCUĞA KEZZAP ATTILAR!

Türkiye''de ekonomik kriz kadar önemli bir sorun haline gelen sığınmacı krizi devam ediyor. Karıştıkları şiddet olayları ile gündemden düşmeyen sığınmacılar bu kez Konya''da sahneye çıktı.

Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, Konya''da kendisinden istenilen parayı Suriyeli sığınmacılara vermek istemeyen çocuğun yüzüne kezzap atılmasını gündeme getirdi.

''''BİRÇOK BASIN ORGANI NEDENSE GÖRMEK İSTEMEMİŞ''''

Küçük çocuğun videosunu kişisel Twitter hesabında paylaşan Mustafa Sandal, söz konusu haberin basında geniş yer bulmamasına da tepki gösterdi.

Mustafa Sandal''ın paylaşımı şu şekilde:

Suriyeliler 1,5 ay önce Konya''da kendisinden istediği 20 lirayı vermeyen bu yavrumuzun yüzüne kezzap atmış! Birçok basın organı bu haberi nedense(!) görmek istememiş, ben duyurmuş olayım. Yineliyorum; ülkemizdeki mültecilerin misafirliği bitmiştir. Hadi artık herkes kendi evine!

PARKTA OYNARKEN

Tedavi sonrası çevresindekiler tarafından video kaydı olan küçük çocuğun yaşadığı korku belli olurken, yaşanan saldırı hakkında bilgi veren çocuk, ''''Parkta oynarken 20 lira istediler'''' ifadesini kullanıyor.

MUSTAFA SANDAL''DAN YENİ AÇIKLAMA: EMNİYETTEN ARANDIM

Yaptığı paylaşım sosyal medyada büyük yankı uyandıran ünlü sanatçı, olayın ardın Emniyet Genel Müdürlüğü''nden kendisine ulaşıldığını açıklayarak, yaptığı görüşmeye dair detayları verdi.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkan Yardımcısı Seyit Ahmet Dikici''den konuyla ilgilendiklerine dair söz alan Mustafa Sandal, şunlar söyledi:

1- Dünkü paylaşımımın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü''nden aradılar. Sitemimi ve ''geçici göçmenler'' in eve dönme vakti geldiği, yaşanan olaylardan duyduğum rahatsızlığı ve çocuklarımızın geleceğiyle ilgili rahatsızlığımı, attığım tweetteki cümlelerle bizzat ilettim...

2- EGM Siber Suçlar Daire Bşk. Yrd. Sn. Seyit Ahmet Dikici, konuyla ilgilendiklerini, bir sanatçı ve baba olarak duyduğum hassasiyeti anladıklarını, adli sürecin devam ettiğini nazikçe bildirdiler. Ben de yanıt olarak...

3- Alakaları için teşekkür ettim ve "Sizi de o makamlara bu ülke getirdi, beni de sanat dünyasındaki konumuma bu ülke getirdi. Halkımız için daha hassas ve ilgili olmak zorundayız. Görmezden gelmem mümkün değil...

4- "Ben de bu tip olaylarda sizi bizzat arayıp, bir vatandaş olarak bilgi alacağım. Dezenformasyona elbette hayır, ama geçici sığınmacıların vatandaşlarımızı rahatsız edip zarar vermesine de hayır demeye devam edeceğim" dedim...

5- Sn. Dikici, nazikçe hassasiyetime saygı duyduğunu ve emniyet olarak sürecin takipçisi olduklarını belirtti. Sorunumuzu neden bizzat kendilerine iletmiyorsun diyenlerin gönlü rahat olsun. Herkese sevgiler...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar