Yanlış teşhis konulup apandisti alındı! Meğerse karın ağrısının nedeni...

Yanlış teşhis konulup apandisti alındı! Meğerse karın ağrısının nedeni...
Şiddetli karın ağrısıyla hastaneye götürülen 4 yaşındaki çocuğun karnından çıkanlar ebeveynlerini ve doktorları şok etti.

4 yaşındaki bir erkek çocuğu iki gün boyunca "çok sayıda kusma ve kabızlık nöbeti" de dahil olmak üzere "kolik karın" ağrısı yaşadıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk muayenenin ardından doktorlar çocuğa akut apandisit teşhisi koydu ve apandisini çıkardı.

ULTRASONLA FARK EDİLDİ

Karın ağrısı geçmeyen çocuk tekrardan hastaneye götürüldü. Doktorlar neyin yanlış olduğunu görmek için bir ultrason yaptılar. Röntgenler de, çocuğun karın boşluğuna yerleştirilmiş opak bir boncuk halkasını gösteren yabancı cisim olduğu görüldü.

BONCUKLAR BAĞIRSAKLARINDA DELİK AÇMIŞ

Daha fazla hasarı önlemek için doktorlar acil bir ameliyat gerçekleştirdiler. 18 altıgen şekilli manyetik boncuktan oluşan bileziği çıkardılar. Çocuğun bağırsak duvarındaki delikleri de onardılar.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Sağlık durumu giderek iyiye giden çocuk hastaneden taburcu edildi. Takip randevularında sağlığının iyi olduğu ortaya çıktı. 2020''de yaşanan benzer bir olayda, Çin''de 5 yaşındaki bir çocuğun dört saatlik bir operasyon sırasında midesinden çıkarılması gereken 123 manyetik boncuk yuttuğu görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar