Sıcak hava hasadı öne çekti! Kilosu 25 liradan satılıyor

Sıcak hava hasadı öne çekti! Kilosu 25 liradan satılıyor
Antalya, karpuz hasadına başlandı, kilosu 23 ila 25 lira arasında değişiyor.

Serik ilçesi Dikmen Mahallesi'nde yetiştirilen karpuzlar, seradan çıkarıldığında kilosu 23 ila 25 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sayesinde karpuz hasadına erken başlandı.

Tüccar Kasım Yaşar, Ocak ayında ekilen yerli karpuzların aroması ve tadıyla İran karpuzlarına rekabet edebilecek seviyede olduğunu vurguladı. Yaşar, "Karpuz hasadımız başladı. Üreticilerimiz bu ürünü yetiştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyor. Hasadını yaptığımız karpuzları Ankara'ya gönderiyoruz ve iç piyasada her kesime ulaştırıyoruz. Yerli karpuzlarımızın aroması ve tadı çok lezzetli. Vatandaşlarımızın İran karpuzları yerine yerli ürünleri tercih etmesini umuyoruz. Türkiye'nin kendi ürünleriyle kendine yetmesi önemli" şeklinde konuştu.

aw178155-03.jpg

Kasım Yaşar, karpuzun kilogram fiyatının 23 ila 25 lira arasında değiştiğini belirterek, "İlk hasadımızda 1 dönümde yaklaşık 4 ton karpuz elde ediyoruz. Haftaya da benzer şekilde hasada devam edeceğiz. Sera alanımız yaklaşık 6 dönümdür. Üreticilerimiz Ocak ayında üretime başladı ve yaklaşık 3 ay sonra hasada geçildi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar