Shell’den korkutan doğalgazda kriz açıklaması

Shell’den korkutan doğalgazda kriz açıklaması
Dünya genelinde şubesi olan, İngiliz petrol ve doğalgaz devi Shell'in CEO'su Ben Van Beurden, Avrupa’da mücadelesi süren enerji krizi için “Beklenenden daha uzun sürecek” dedi.

KORKUTAN DOĞALGAZDA KRİZ AÇIKLAMASI

Shell''in CEO''su Ben Van Beurden, Enerji krizinin derinleşmesiyle karne ile enerji dağıtımı uygulamasına geçilmek zorunda kalınabileceğini söyledi.

Rusya’nın gaz tedarikini süreli durdurması ve tedarik kotasındaki kısıtlamayı devam ettirmesi ile fiyatlar rekor tazeledi. Artan enerji fiyatları sonrası resesyon kaygıları da tırmanışa geçti.

Financial Times''ın haberinde, Van Beurden’in bugünkü açıklamasına yer verildi. Açıklamada, Avrupa Birliği üyeleri arasında “dayanışma” test edilecek ifadeleri bulunuyor. Van Beurden, enerji devleri Shell, TotalEnergies ve Equinor ile Norveçli gübre grubu Yara arasında yeni bir karbon yakalama ve depolama anlaşmasının tanıtımını kutlamak için Norveç’te düzenlenen bir törende konuştu.

Shell CEO''su enerji kaynak kullanımına dair baskıların bir kışla sınırlı kalma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Beurden, karne ile enerji dağıtımı uygulaması ya da hızlı alternatifler yoluyla çözümler bulunmasını gerektiren birkaç kış geçirilebileceğini söyledi. Avrupa''nın gösterge doğalgaz fiyatı geçtiğimiz hafta neredeyse 3/1 oranında yükselerek cuma günü 1000 metreküp başına 3618 Euro''nun üzerine yerleşti. Bu seviye yaklaşık iki yıl önceki fiyatların 30 kat daha fazlası ve Amerika’daki mevcut fiyatların 10 katından daha fazla.

Shell CEO''sunun enerji de çözülemeyen krizin uzun ömürlülüğü konusundaki uyarısına bir diğer enerji devi Total''ın CEO’su Patrick Pouyanné’dan da destek geldi.

Raporlar ve Yayınlar | Shell Türkiye

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar