SGK borç yapılandırmasında süre uzatıldı

SGK borç yapılandırmasında süre uzatıldı
31 Temmuz'da son ödeme tarihi biten yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinde uzatmaya gidildi. SGK'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Günboyu Haber Merkezi

Vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını son ödeme tarihi bugün (31 Temmuz) itibariyle sona erecekti.

SGK'dan yapılan açıklamada tarihte uzatmaya gidilerek ödemeler konusunda 3 Ağustos tarihine güncelleme yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihinin aynı güne denk gelmesinden dolayı meydana gelen yoğunluk nedeniyle uzatma kararı alındığını duyurdu.

"GECİKME CEZASINA MARUZ KALINMAMASI İÇİN..."

SGK'dan yapılan açıklamada "Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23:59’a kadar uzatılmıştır." denildi.

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

"Sigorta prim teşvik ve desteklerinden yararlanmaya devam edilebilmesi, süresinde ödenmeyen primler nedeniyle gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalınmaması ve yapılandırma ödeme planlarının ihlal edilmemesi açısından belirtilen tarihe kadar ilgili borçların ödenmesi önem arz etmektedir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar