EYT’nin çözümü ve ilk maaşların yatacağı tarihi duyurdu: SGK Başmüfettişi EYT için net tarih verdi!

EYT’nin çözümü ve ilk maaşların yatacağı tarihi duyurdu: SGK Başmüfettişi EYT için net tarih verdi!
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, EYT’nin çözüm tarihini ve ilk maaşların yatacağı tarihi verdi.

SGK BAŞMÜFETTİŞİ EYT İÇİN NET TARİH VERDİ!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda, muhalefet, halk ve konunun mağdurları, iktidara baskı yapmaya devam ediyor. Sorunu çözeceğiz diyen iktidar tarafından her gün yeni bir açıklama geliyor. Temmuz’da yapılan asgari ücret toplantısının ardından iktidardan çağrı yapılmış, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin, çözüm için ekip haline çalıştığını vurgulamıştı.

Son zamanların tartışma konusu olan EYT konusu ile ilgili, SGK Başmüfettişi İsa Karakaş’tan takvimli bir duyuru yapıldı.

SGK Başmüfettişi tarafından açıklanan tabloya göre, 1 Ekim tarihinde meclis açılacak ardından ilk olarak sözleşmelerinin kadroya alınması için yasa teklifi üzerinde görüşmeler yapılacak. Sonrasında 15 Ekim tarihinde Merkezi bütçe görüşmeleri başlayacak ve 1 Aralık tarihine kadar bu görüşmeler tamamlanacak. EYT yasası 15 Aralık ya da en geç ocak ayında meclise gelecek. Ocak 2023 dönemi itibari ile EYT emeklilik başvurusu dönemi başlayacak. Son olarak şubat ayında EYT''liler ilk maaşlarını çekecekler.

SGK Başmüfettişi, haberi bu şekilde duyurdu:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar