Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Sezonun nabzı giderek yükseliyor

NBA'de sezon ilerlemeye devam ediyor. İddialı takımlar hızla ilerlerken, gelecek yıllara yatırım yapan takımlar oyuncularını ve sistemlerini oturmaya çalışıyor. Özellikle doğu konferansında beklenenin üzerinde performans gösteren takımlar şimdiden play off için keyifli maçlar hayal ettiriyor.

Öncelikle doğu konferansını ele alalım. Geçen sezonun şampiyonu Milwaukee Bucks bu yıl vitesi çok yükseltmeden ilerliyor. 2021 sezonu MVP'si Giannis Antetokounmpo liderliğindeki Bucks sezonu 9-8 lik dereceyle 8. sırada sürdürüyor. MVP Giannis geçen seneki istatistiklerine yakın oynasa da takım olarak henüz istedikleri seviyeye çıkamadılar. Bu arada Giannis bu sezon kariyerinin en çok üçlük denediği sezonlarından birini geçiriyor. Bu ritimle devam ederse pota altındaki dominantlığını sahanın diğer alanlarına da yansıtabilir.

Doğudaki diğer bir iddialı takımda Brooklyn Nets. 3 tane süperstarı olan Nets sezona İrving'in aşı krizi ile başlamıştı. Saha içi yeteneklerinin yanında enteresan kişiliğiyle gündeme sık sık gelen İrving Kovid-19 aşısı yaptırmadığı için takıma katılamıyor. Ancak bu eksik Nets'i şu ana kadar çok da etkilemedi diyebiliriz. Özellikle Kevin Durant'ın üst düzey performansı Nets'i hücumda hayli rahatlatıyor. 28,6 sayı ortalaması ile onayan Durant hücumda ciddi anlamda ligi domine ediyor. Harden'da sayı ortalaması olarak kendi standartlarının gerisinde kalsa da takımına istenilen katkıyı veriyor. Nets 12-5'lik derecesi ile doğuda şimdilik 2. sırada.

Gelelim doğunun birincisine 12-5'lik derecesi ile Bulls'a. Bulls sezon öncesi yaptığı iddialı hamlelerle insanları heyecanlandırdı. Açıkçası bende kurdukları kadroya heyecan duydum ancak bu kadar hızlı bir şekilde kalitelerini sonuca yansıtacaklarını düşünmüyordum. Zach LaVine ile bi ileri bir geri adım atan Bulls Lonzo Ball, Nicola Vucevis ve DeMar DeRozan hamleleriyle şaha kalktı desek yeridir. Unutmadan Alex Caruso'da takıma mükemmel bir tutkal oldu. Oyunu istedikleri gibi sirküle ettiklerinde cidden izlemesi çok keyifli bir takım oluyor Bulls. Bu arada Celtics son maçlarda toparlanmaya başladı. Tatum'un toparlanması ile birlikte Celtics olması gereken sıralara doğru ilerlemeye başladı.

Evet Batı konferansına geçelim. Batı konferansının lideri Golden State Warriors 15-2 ile NBA'in en iyi galibiyet derecesine sahip. Bu senenin en etkileyici performansı da Warriors'un lideri Stephen Curry'den geliyor. Curry, hem savunma hem hücumda inanılmaz istekli bu sene. Takım olarak ta savunma verimliliğinde en üst sıralarda bulunuyorlar. Bu performanslarının üstüne Klay Thampson'un takıma dönme ihtimali mutlaka diğer takımlara 2016 senesini hatırlatıyordur. Suns ise geçen yıl oluşturdukları sistemi benzer standartlarda sürdürerek sezon ilerleyişini sürdürüyor. Batının iddialı takımlarından yıldızların şehri Los Angeles Lakers ise istikrarsız oyununu devam ettiriyor. Lebron James'in sakatlık sürecinde galibiyet almakta zorlanan Lakers bana bu sene için pek ümit vermiyor. Lebron dönse dahi özellikle Westbrook'un uyumsuz oyun tarzı şampiyonluk yolunda Lakers'ı çok zorlayacaktır.

NBA'deki Türk oyuncuların performanslarının üstünden kısaca geçelim. Furkan Korkmaz en çok süre aldığı sezonu geçiriyor. Takım ona oda kendine daha fazla güvenmeye başladı. Üçlük denemesi ve yüzdesi de ciddi oranda arttı. Ara ara dalgalanan performansını daha stabil bir çizgiye oturtabilirse kariyerindeki bir sonraki sıçramaya daha da yaklaşacaktır. Cedi Osman'da Furkan ile benzer bir çizgide ilerliyor. Daha fazla üçlük isabeti buluyor ve sahada daha özgüvenli hissettiriyor. Çaylak oyuncumuz Alperen Şengün ise aldığı süreleri arttırmaya çalışırken gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Umarım koçu takımın hedefleri ölçüsünde Alperen'e daha fazla oynama imkânı verir. Alperen gelişime çok açık bir yetenek, şans bulmayı daha çok hak ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları