Sezgin Baran Korkmaz resmen ABD'de

Sezgin Baran Korkmaz resmen ABD'de
Kara para aklama suçlamasıyla ABD ve Türkiye'nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı, iş adamı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'nin Utah eyaletine giriş yaptı.

Tutuklu olduğu Avusturya''dan ABD''ye iadesi kesinleşen ve ABD ile Türkiye''de hakkında kara para aklama şuçlaması olan Sezgin Baran Korkmaz, iki yetkiliyle birlikte ABD''nin Utah eyaletine giriş yaptı. 

ABD, Avusturya''dan, geçen yıl kara para aklama, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçlamalarından iadesini istemişti. Baran Korkmaz, TSİ ile sabah saat 6.00 gibi Viyana''dan, ABD''ye götürülmek üzere yola çıkmıştı. 

SEZGİN BARAN KORKMAZ KİMDİR?

25 Nisan 1975 tarihinde Kars’ın Digor ilçesinde doğdu. 5 kardeşli Kürt bir ailede büyüdü. Kars''ta boyacılık yapan gencin zirveye çıkış hikayesi birçok defa haberlere konu oldu.

İhtiyaç sahibi öğrencilere burslar verdi, yoksullara gıda ve para yardımları yaptı. Memleketi Kars başta olmak üzere birçok yerde okullar inşa ettirdi.

İstanbul Piyalepaşa''da bir semt pazarındaki tezgâhların tamamını satın alıp halka bedava sebze meyve dağıtmasıyla gündem olan, Ağustos 2018''de de milyonlarca dolar değerindeki lüks yatı "Queen Anne" ile Bodrum Cennet Koyu''na gelip halk plajında herkese bedava ayran ve lahmacun dağıtarak ''Yardımsever iş adamı'' görüntüsü sergileyen Korkmaz, AK Parti döneminde çok hızlı sivrilen iş insanlarından biri oldu.

Korkmaz isminin baş harflerinden oluşan SBK Holding ve SBK Vakfının kurucu başkanı, Relief International ve EastWest Institue yönetim kurulu üyesi.

Mega Varlık Yönetim A.Ş., Komak Isı Yalıtım sistemleri, SBK Holding Biofarma İlaç sanayi, Unico Sigorta, Münir Şahin İlaç Sanayi, Ecem İlaç Pazarlama, İstanbul Doğu Batı Derneği, Bugaraj Elektronik Ticaret, Hexagon Mühendislik, Auto Alsat Bilişim Otomotiv, Vaniköy Sigorta, Komak Madeni Yağ Akaryakıt, Boğaziçi Cam Sanayi, Bukombin Bilişim, Ürosan Kimya, Noil Yatırım, Blane Teknoloji, Umut İlaç, İsaanne Sarl şirketlerinin sahibi.

Türkiye, Avrupa, Rusya, Güney/Güneydoğu Asya’da faaliyet gösteren tüm şirketlerinde 5 binden fazla kişi çalışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar