‘Şeyh acımasız bir tacizciydi’

‘Şeyh acımasız bir tacizciydi’
İngiliz mahkemesi, Dubai Şeyhi’nin eski eşi Haya'yı 730 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. Gerekçeli kararda, şeyhin eski eşine "acımasızca tacizde" bulunduğu öne sürüldü.

Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid El Maktum ikinci resmi eşi Prenses Haya''yı 2019''da şeriat kanunlarına göre boşamıştı. 13 ve 9 yaşlarındaki iki çocuğuyla 2019''da İngiltere''ye kaçan Prenses Haya (47) el Maktum''a (72) tazminat davası açmıştı.

İngiliz mahkemesi geçtiğimiz aralık ayında şeyhi, Haya ve çocuklarına 730 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. Mahkeme kararının gerekçesi önceki gün açıklandı. Gerekçede, şeyhin eski eşine karşı "tamamen zorlayıcı ve kontrol edici bir şekilde davrandığına" hükmedildi.

Yargıç Sir Andrew McFarlane, şeyhin, Prenses Haya''yı dehşete düşüren "acımasız" bir tacizci olduğunu belirtti. Şeyhin davranışının aile içi taciz olduğunu bildiren McFarlane, el Maktum''un doğrudan temas kurmamaya karar vermesi nedeniyle çocuklarıyla ilişkisinin aramalar ve mesajlarla sınırlı olduğunu ifade etti.

Ayrıca el Maktum''un Prenses Haya''dan olan 2 çocuğunu büyütmesi yasaklandı.

HUKUK SAVAŞI

Dubai şeyhi ise yaptığı açıklamada "çocuklarını sevdiğini" ve "iddiaları inkar ettiğini" söylemişti. Prenses Haya''nın Londra''da şeyhe tazminat davası açmasının ardından bir casusluk iddiasında bulunulmuştu. Şeyhin "ajanlarının" hukuk savaşı sırasında devlet güvenlik yazılımı Pegasus''u kullanarak eski eşinin ve avukatlarının telefonlarını hacklediği öne sürülmüştü. 14 milyar sterlinlik servete sahip el Maktum''un adı, ayrıca kızı Şemsa''nın 2000 yılında İngiltere''den kaçırılması ve diğer kızı Latife''nin 2018''de Dubai''den kaçarken yakalanması olaylarıyla da gündeme gelmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar