Şevki Yılmaz'ın Atatürk'e hakaretlerine 2.Abdülhamit'in torunundan cevap geldi

Şevki Yılmaz'ın Atatürk'e hakaretlerine 2.Abdülhamit'in torunundan cevap geldi
II. Abdülhamid'in 4'üncü kuşak torunu olan Roksan Kunter Özkan'dan Atatürk'e hakaretlerde bulunan Şevki Yılmaz hakkında flaş bir açıklama geldi.

II. Abdülhamid'in torunu Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul'da düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girmişti. Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, çiftin nikah şahidi olmuştu.

Düğünde konuşma yapan Yılmaz, cumhuriyetin kurucularına hakaret ederek “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” diyerek Atatürk'e hakaret etmişti.

Konuyla alakalı II. Abdülhamit'in 4'üncü kuşak torunu olan Roksan Kunter Özkan'dan bir açıklama geldi.

Şevki Yılmaz'ın hakaretlerini kabul etmediklerini ifade eden Roksan Kunter Özkan, kendisi ve teyzeleri adına konuyla alakalı sosyal medya hesabından açıklama metni yayınladı.

"İLK CUMHURBAŞKANIMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E KARŞI..."

"Sultan 2. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu olarak ben, annem ve teyzelerim ile birlikte kamuoyuna duyurumuzdur." ifadeleriyle görüşlerini kamuoyuna açıklayan Özkan'ın açıklaması şöyle:

"17.02.2024 tarihinde gerçekleşen bir düğün töreninde kaydedilen düğüne konuk olan bazı kişilere ait bizim de hiç tasvip etmediğimiz çeşitli görüntüler haklı olarak kamuoyunda çeşitli tartışmalara ve tepkilere neden olmuştur. Maalesef bu görüntülerdeki davranış ve ifadeler, Sultan 2. Abdulhamit’in kızı Ayşe Sultanın torunları ve Osmanoğlu ailesinin fertleri olarak bizlerin görüşüymüş gibi algılanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e karşı saygı sınırlarını aşan hiçbir görüş yorum ve beyanı kabul etmediğimizi aile mensupları olarak; bu açıklamaları onaylamadığımızı açık ve net bir biçimde ifade ediyoruz.

Bilakis bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına yasalarına ve kurumlarına gönülden bağlılık içerisinde bulunan modern Türkiye'nin vatandaşı olmaktan gurur duyan, bunu tüm dünyada, bulunduğu her ortam ve platformda dile getiren; milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmayı kendisine şiar edinmiş kişileriz.

Bu vesileyle kamuoyuna saygı ile duyururuz."

gg81qsja0aaoumx.jpg

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar