Sevgi Sabancı kimdir? Sevgi Sabancı kaç yaşında, nereli? Sevgi Sabancı kimin kızı?

Sevgi Sabancı kimdir? Sevgi Sabancı kaç yaşında, nereli? Sevgi Sabancı kimin kızı?
Sabancı ailesine açtığı miras davası ile gündeme gelen Sevgi Sabancı son zamanlarda birçok insan tarafından merak ediliyor. İnsanlar internette Sevgi Sabancı'nın hayatını araştırıyor. Peki Sevgi Sabancı kimdir? Sevgi Sabancı kaç yaşında, nereli?

Sevgi Sabancı kimdir?

Ünlü iş insanı Sevgi Sabancı, Sabancı ailesine kendisine eşit miktarda mirastan pay vermediği gerekçesi ile 8 ayrı dava açtı. Bu haberin ardından birçok kişi Sevgi Sabancı'nın hayatını internette araştırmaya başladı. Peki Sevgi Sabancı kimdir? Sevgi Sabancı kaç yaşında, nereli? Sevgi Sabancı kimin kızı?

SEVGİ SABANCI KİMDİR?

Adana’da Nevin Tenik ve İhsan Sabancı çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Sevgi Sabancı, Hacı Ömer Sabancı’nın torunu ve Güler Sabancı’nın üvey kardeşi olarak biliniyor.

Britanya’da Westminster Üniversitesi’nde 1980-1985 yılları arasında üniversite eğitimini tamamlayan Sevgi Sabancı, eğitimini tamamladıktan sonra üç yıl boyunca Sabancı Holding’e bağlı Exsa şirketinde çalıştı. Bu görevinin ardından İngiltere'ye yerleşip tekstil ve ithalat işlerine girdi. 1995 yılına kadar bu işlerle uğraşan Sevgi Sabancı daha sonra Türkiye'ye tekrar döndü. İstanbul'da Toyota bölge dağıtıcılığı yaptı. Bu görevinin yanında yeni bir şirket kurarak tekstil, inşaat ve sağlık turizm alanlarında yönetim danışmanlığı verdi. Sevgi Sabancı evlidir ve İhsan ile Serra adında iki çocuğu bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar