Sevda Feredağ kimdir? Sevda Feredağ neden öldü? Sevda Feredağ nereli?

Sevda Feredağ kimdir? Sevda Feredağ neden öldü? Sevda Feredağ nereli?
Yeşilcam sinemasının ünlü oyuncularından Sevde Feredağ hayatını kaybetti. Birçok kişi Sevda Feredağ'ın neden öldüğünü araştırmaya başladı. Peki Sevda Feredağ kimdir? Sevda Feredağ neden öldü? Sevda Feredağ nereli?

Sevda Feredağ kimdir?

Yeşilçam'ın önemli isimlerinden Sevda Ferdağ, 81 yaşında hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde yaşamını yitiren usta oyuncunun vefat haberi sevenlerini derinden üzdü. Peki Sevda Feredağ kimdir? Sevda Feredağ neden öldü? Sevda Feredağ nereli?

SEVDA FEREDAĞ KİMDİR?

Gerçek adı Lütfiye Dumrul olan Sevda Ferdağ, 1942 yılında Edremit'te dünyaya geldi. Oyunculuk kariyerine 1958 yılında başlayan Ferdağ, ilk olarak O Günden Sonra filmiyle dikkat çekti. Ancak filmdeki rolü başarısızlıkla sonuçlanınca Almanya'ya yerleşti. Ablasının ısrarı üzerine 1963'te Türkiye'ye dönen Ferdağ, Azrailin Habercisi filmiyle oyunculuğa tekrar adım attı. Bu filmle büyük ilgi gören Ferdağ, 2009 yılına kadar yaklaşık 150 filmde rol aldı.

Sevda Ferdağ'ın en bilinen filmlerinden biri ise Kapıcılar Kralı'dır. 1976 yapımı bu filmdeki performansıyla büyük beğeni toplayan Ferdağ, Türk sinemasının unutulmazları arasında yerini almıştır. Kapıcılar Kralı'nın yönetmenliğini Zeki Ökten yaparken, senaryosunu ise Umur Bugay kaleme almıştı. Filmin başrollerinde ise Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin gibi önemli isimler yer almaktaydı.

SEVDA FEREDAĞ NEDEN ÖLDÜ?

Sevda Feredağ'ın neden öldüğüne dair net bir açıklama bulunmuyor. Ancak ünlü oyuncunun uzun süredir hastalıkla mücadele ettiği ve bakıcı tarafından bakıldığı biliniyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar