Şeref Oğuz: Düşürülecek!

Şeref Oğuz: Düşürülecek!
Ekonomist Şeref Oğuz, bugünkü köşesinde seçim dönemine doğru, enflasyon ve faiz politikasında yaşanacak olanları yazdı. İktidarın üreteceği söylemleri açıkladı.

ŞEREF OĞUZ: DÜŞÜRÜLECEK!

Dünya Gazetesi''nin ekonomi yazar Şeref Oğuz, kaleme aldığı yazısında, seçim dönemine gelindiğinde, faiz ve enflasyonda yaşanacakları, iktidarın ekonomi politikasında üreteceği söylemleri aktardı. 

Şeref Oğuz şunları yazdı:

“Seçimlere bu enflasyon rakamıyla girer miyiz? Elbette hayır. Zira “enflasyon düşecek” talimatı var. Nasıl mı? Bizzat Cumhurbaşkanı’nın söylemi bu yönde; “yılbaşında işçi, memur, emekli maaşlarında iyi bir artış yapacağız. Yeni yılda enflasyondaki düşüşle birlikte ekonomide olumlu bir döneme girmiş olacağız, vatandaşımız rahat nefes alacak ve 2023 seçimlerini inşallah biz kazanacağız.”

‘KÜRESEL LANET’

Tıpkı Merkez Bankası’nın “faiz düşürülecek” talimatını yerine getirdiği gibi, TÜİK de “enflasyon düşecek” talimatını yerine getirecek. Gerek endeksten mal kaçırma gerek ucuz sepet tasarımı ve gerek ucuzlatılmış raflardan fiyat toplayarak enflasyon indirilecek. Zaten baz etkisi ile Aralık’taki fahiş artışlar endeksi terk edeceğinden baz etkisi de oluşacak. Seçime de “enflasyonu küresel kriz çıkardı, biz ise indiriyoruz” söylemleriyle gidilecek. Hayat pahalılığına gelince… O zaten tüm dünyanın sorunu; elden ne gelir ki… Bir tür küresel lanet der geçiştiririz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar