Seralara çakallardan sonra yaban domuzları dadandı

Seralara çakallardan sonra yaban domuzları dadandı
Amasya’da dört ay önce serasında yetişen salatalıklar, çakallar tarafından talan edilen genç çiftçinin başı bu sefer de yaban domuzlarıyla dertte.

Amasya merkeze bağlı Aksalur köyünde geçtiğimiz Mayıs ayında seralarda yetişen salatalıklara yaban hayvanları dadandı. Foto kapanlar kurulduğunda bunların çakal olduğu belirlendi. Köyde büyük çapta kaybı olan çiftçilerden biri de 22 yaşındaki Şeref Ülker’di. Silahla vurup zarar vermek istemedikleri çakal sürüsüne karşı gece nöbet tutup mücadele eden çiftçini başı bu sefer de yaban domuzlarıyla belada.

“TARIM BAKANIMIZ BUNA EL ATSIN”

Hasadı bu ay sona erecek domateslerin altına güz dönemi için salatalık dikip sulayan genç çiftçi, ertesi gün serasına geldiğinde şok yaşadı. Fideler zarar görmüştü. İzlerden yaban domuzu olduğu anlaşıldı. 50 bin liraya yakın kaybının olduğunu belirtip, yetkililerinden yardım isteyen Şeref Ülker, “Çakallarla başımız dertteydi. Bu sefer de domuzlar başladı. Buna bir çare bulsunlar. Çünkü çakalları öldürmeye kıyamadık. Domuzlardan da korkuyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar