Senatörler endişeli! Kripto gelirleri bildirilirse ne olacak?

Senatörler endişeli! Kripto gelirleri bildirilirse ne olacak?
ABD Senatörleri, İç Gelir İdaresi (IRS) ve Hazine Bakanlığı’nı faaliyetlerini hızlandırmaya çağırdı.

Kripto karşıtlığıyla tanınan Elizabeth Warren’ın da dahil olduğu bir grup senatör, ABD vergi yetkililerini kripto şirketlerinin yapılan işlemleri hükümete bildirmesi için belirlenen tarihi öne çekmeye çağırdı.

IRS ve Hazine Bakanlığı’nın ağustos ayında yayımladığı önerilen regülasyonlar, kripto şirketlerinin 2026 yılında dijital varlıkların satışlarına ilişkin verileri raporlamasını gerektiriyor.

SENATÖRLER, TARİHİ ERKENE ÇEKMEK İSTİYOR

Senatörler, Hazine Bakanı Janet Yellen ve IRS’e gönderdiği bir mektupta şu ifadeleri kullandı:

“ABD’nin milyarlarca dolar değerinde vergi gelirini kaçırmasına sebep olacak olan iki yıllık gecikmeden ötürü endişeliyiz.
Kurumlarınızı, bu rahatsız edici gecikmeyi sınırlamaya ve nihai kuralları olabildiğinde erken uygulamaya çağırırken bir taraftan da kripto sektörünün saldırıları karşısında kuralın içeriğini korumaya davet ediyoruz”

Mektuba imza atan senatörler arasında Elizabeth Warren’ın yanı sıra , Richard Blumenthal, Gary C. Peters, Bernie Sanders, Sheldon Whitehouse ve Brian Schatz da yer alıyor. Bakanlığın sözcüsü Chris Hayden, 2021 yılında belirlenen regülasyonların uygulanması için özenli bir biçimde çalıştıklarını söyledi. (Bloomberg)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar