Senarist cinayeti davasında ikinci kez karar çıktı

Senarist cinayeti davasında ikinci kez karar çıktı
Güngören'de senarist yeğeni Emre Duran'ı öldüren Yaşar Kapcak hakkında verilen 25 yıl hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Güngören''de 23 Eylül 2020 tarihinde meydana gelen olayda senarist yeğeni Emre Duran''ı (27), çekiç ve bıçak darbesiyle öldüren dayı Yaşar Kapcak''ın (53) yargılandığı davada karar açıklanmıştı. Kararını açıklayan mahkeme sanık Kapcak''ın önce "kasten öldürme" suçundan indirim uygulayarak 25 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Yargıtay, Kapcak''ın Emre Duran''a verilen cezanın ''Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı kasten öldürme'' suçundan verilmediğini belirtti. Yargıtay bu gerekçeyle hüküm arasında çelişki olduğu için kararı bozdu. Kararın bozulmasının ardından Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi''nde yeniden görülen davaya, tutuklu sanık Yaşar Kapcak getirildi. Duruşmaya, maktul Emre Duran''ın annesi Saime Duran ve babası Şerif Duran ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma ilamına uyulmasına karar verdi.

Anne Saime Duran beyanında, “ En ağır cezayı almasını istiyorum. Bu adam yalnızca oğlumu değil beni de öldürdü” şeklinde konuştu.
Esas hakkında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın olay günü olan 23 Eylül 2020''de maktulün küfür etmesi ve darp edilmesinden dolayı olayın gerçekleştiğini söylese de buna dair raporun olmadığı belirtti. Mütalaada, maktulün kanında alkol ve uyuşturucunun bulunmadığı, sanığın tam olarak tespit edilemeyen bir nedenle olay günü kanepede uyur veya uzanmış vaziyette bulunan maktulün baş bölgesine çekiçle birden fazla kez vurmak suretiyle maktulü öldürdüğü belirtildi. Mütalaada savcı, sanık Yaşar Kapcak''ın ‘beden veya ruh bakımından kendisini savunmayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep etti. (İHA)
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar