Selçuk Geçer'den şaşırtan dolar tahmini: Ola ki kapatılırsa...

Selçuk Geçer'den şaşırtan dolar tahmini: Ola ki kapatılırsa...
Doları olanların yakında tanıdığı ünlü ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin ekonomi planı ve doları bekleyen gelişmeleri değerlendirdi. Son zamanlarda yeniden gündeme gelen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin olası kapanma durumunda yaşanacakları açıklayan Geçer, kur için rakam verdi.

SELÇUK GEÇER ŞAŞIRTTI: OLA Kİ KAPATILIRSA...

Hükümetin 2021 yılının son günlerinde açıkladığı Kur Korumalı Mevduat sistemi gündemdeki yerini koruyor.

Söz konusu sistemle dolar kurunda yaşanan geçici iyimserlik yerini tekrar artan dolar kuruna bırakırken, dolar uzmanı olarak da bilinen Selçuk Geçer''den dikkat çeken açıklamalar geldi.

KKM''nin kaldırılması olasılığını değerlendiren Geçer, bunun dolar üzerinde baskıya neden olacağını belirterek, ''''Bizi çok daha kötü günler bekliyor. Kur Korumalı Sistem ola ki kapatılırsa, Kur Korumalı''daki Türk Liraları dolar talep edecek ve bu da dolar kuru üzerinde ciddi kırılma yaşatabilir. Bir sene sonra başımıza büyük işler açabilir'''' değerlendirmesi yaptı.

Selçuk Geçer''in açıklamaları şu şekilde:

"TÜRKİYE BEDELİNİ AĞIR ÖDECEYEK"

"FED''in eli faiz açısından güçleniyor. Hala piyasa canlılığını koruyorsa FED'' faizleri artıracak. Başta bunun bedelini Türkiye ödeyecek. Bütün para Amerika''ya akacak. Avrupa sıkılaşıyor, Amerika sıkılaşıyor. Ticaretle ilgili büyük problem var. Türkiye''de ihracat bozluyor. Ve maliyetin yüksek olması. Dış ticaret açığı büyüyecek."

"TÜRKİYE''DE OLAĞANÜSTÜ KAÇIŞ VAR"

"Bunlara rağmen dolar ve euro neden 18''lerde kalıyor? Birileri ucuzdan dolar toplayıp kaçmaya çalışıyorlar. Türkiye''den olağanüstü bir kaçış var. Bizim korkunç bir makro ekonomiler sıkıntımız var. Yabancılar kaçıyor, enflasyon artıyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar