Selçuk Geçer'den dolar sahiplerini tedirgin eden çıkış: En çok onlar kaybedecek

Selçuk Geçer'den dolar sahiplerini tedirgin eden çıkış: En çok onlar kaybedecek
Ekonomist Selçuk Geçer de kritik dolar kuru yorumlarını paylaştı. Dış ticaret açığının giderek açıldığını vurgulayan Geçer, bunun döviz tarafında etkisinin ağır olacağını ifade etti. İşte dolar hakkında verdiği yüksek tahminlerle bilinen Selçuk Geçer'in son açıklaması.

SELÇUK GEÇER'DEN DOLAR YORUMU: EN ÇOK VATANDAŞ KAYBEDECEK

Dile getirdiği ekonomi tahminleri ve değerlendirmeleri ile tüm dikkatleri çekmeyi başaran Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda kırılma yaşanacağını söyledi.

Dış ticaret açığının giderek arttığını belirten Geçer, %100’lük bir hareketin yaşanacağını öne sürdü. Önümüzdeki dönemlerde kurda patlama yaşanacağını iddia eden Geçer, “Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzde çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükseltmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşılabilir. Yüzde 100’lük bir hareket gelebilir, bu kaçınılmaz” dedi.

“EN ÇOK VATANDAŞ KAYBEDECEK”

Dolar kurunda yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini öne süren Selçuk Geçer, kıtlaşan doların hem piyasada hem de ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacağını öne sürdü.

Ünlü ekonomist, “Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine neden olacak ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü kârını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye’deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı!” sözlerini dile getirdi. Geçer’e göre dolar kurunda yukarı yönlü sert hareketlilikler yaşanacak'''' yorumu yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar