Selahattin Çak, şehir yaşamından köye taşındı!

Selahattin Çak, şehir yaşamından köye taşındı!
İstanbul’da özel bir şirkette yöneticilik Selahattin Çak (38), korona virüs nedeni ile Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Günüören köyüne yerleşti. Çak, salgının olduğu bu dönemlerde doğal beslenmek, organik beslenmek gerçekten keyif verici” dedi.

İstanbul'da yaklaşık 20 yıl yaşayan Selahattin Çak, özel bir şirkette yöneticilik yapıyordu. Korona virüsü ortaya çıkmasıyla Çak, radikal bir karar aldı. Şehir hayatından sıkılan Çak, eşi ve 2 çocuğunu alarak Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı 58 nüfuslu Günüören köyüne yerleşti. Selahattin Çak, 50 koyun alarak hayvancılığa başladı. Çak, doğan kuzuları ile sayıyı sayıyı 130’a çıkarttı

koronavirusten-kacti-9-aydir-koyde-yasiyor-9680-dhaphoto9.jpg

"KENDİMİ DOĞAYA ATTIM"


Korona virüsün tercih yapmasında etkili olduğunu da söyleyen Çak, “Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüsten dolayı köy hayatını tercih ettim. Çünkü buradaki her şey doğal ve organik, şehir ise çok yoğun ve kalabalık ve temasın engellenememesi açısından ben köyde huzur buldum. Sağlıklı olmak açısından da kendimi doğaya attım. Koyunlara bakmamda annem babam da bana yardım ediyor. Artık özel sektörde çalışmak istemiyorum. Neden, çünkü haftada bir gün tatiliniz oluyor, yıllık izinleriniz oluyor, ona da çıkabiliyorsanız çıkıyorsunuz. Sürekli bir yaptırım içinde olmuş oluyorsunuz. Ama ben şu anda özgürüm, istediğim gibi hareket edebiliyorum” şeklinde konuştu.

koronavirusten-kacti-9-aydir-koyde-yasiyor-9680-dhaphoto5.jpg

‘BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜYORUM’

Selahattin Çak, çobanlık yapmayı da çok sevdiğini söyleyerek, “Ben bu mesleği gerçekten çok sevdim, bırakmayı da kesinlikle düşünmüyorum. Gücüm yettiği kadar bu işte devam etmeyi planlıyorum. Çocuklarıma da miras olarak bu mesleği bırakmak istiyorum. Zaten onlar da sevdiler, ilgi duyuyorlar. Bu arada kendimi de garantiye almak için koyunların hepsine de sigorta yaptırdım. Bütün üreticilere de bunu tavsiye ediyorum. Çünkü, vahşi hayvan saldırısı olabilir, doğal afetler olabilir, bunlara karşı da kendimi bu şekilde korumaya aldım. Köyde doğal yaşama kavuştum. Her şeyiyle organik besleniyorum. Koyunları meraya otlatmaya çıkarttığımda özellikle öğle yemekleri sırasında doğadan topladığım kuşburnuları ile çay demliyor, bolca c vitamini alıyorum. Salgının olduğu bu dönemlerde doğal beslenmek, organik beslenmek gerçekten keyif verici” dedi.

koronavirusten-kacti-9-aydir-koyde-yasiyor-9680-dhaphoto3.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar