Sel nedeniyle mahsur kaldılar

Sel nedeniyle mahsur kaldılar
Niğde'de öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle sel meydana geldi. Sel sularıyla dolan Kemal Paşa Mahallesi'ndeki yapımı devan eden hızlı tren tünelinde 3 işçi mahsur kaldı. Arkadaşlarının haber vermesiyle olay yerine polis, jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki tünelde mahsur kalan İşçiler, ekiplerin 3 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen işçiler, kontrol amaçlı Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bölgede çalışmaları takip eden Vali Mustafa Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Niğde’de çok yoğun yağış olduğunu ve bu nedenle sel baskınları yaşandığını belirterek, "Allah''a çok şükür hiçbir can kaybı yaşanmadı. 6 köyde, ilçelerde ve merkezde taşkınlar oldu. Saat 18.00 gibi Ulukışla ilçesinde hızlı tren şantiyesinde 3 işçinin mahsur kaldığını öğrendik. Devletimizin bütün imkanları, polisi, jandarması, AFAD''ı, emniyeti seferber oldu. Kaygı duymuştuk ama çok şükür mahsur kalan 3 vatandaşımızı sağ salim çıkardık. Allah onları çocuklarına, bize bağışladı. Geçmiş olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Niğde’de öğleden sonra etkili olan sağanak ve sel hayatı olumsuz etkiledi. Sel nedeniyle Niğde-Sazlıca yolunda çökme meydana geldi, Niğde-Adana karayolunda ise heyelan oluştu. Karayoları ekipleri, yolda biriken toprakları taşıyarak yolu ulaşıma açtı. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikalarla Ata Sanayi ve Toptancılar Sitesi’nde bazı işyerlerini su bastı.

Tevfik Çalın Caddesi, Ditaş Kavşağı, çevre yolunda oluşan su birikintisi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı, bazı araçlar mahsur kaldı. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar