Sel Avusturya'yı yıktı geçti

Sel Avusturya'yı yıktı geçti

Avusturya'da meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel felaketi, Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik hazırlanan birçok oy kullanma merkezinin farklı bölgelere taşınmasına neden oldu.

Dün Avusturya'nın güneyindeki Styria eyaletinde yaşanan yoğun yağışlar, ciddi bir sel felaketine sebep oldu. Bu sel felaketi, dün gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerini de etkiledi.

Seçimler için belirlenen birçok oy kullanma noktası, sel sularının erişilemez hale getirdiği için değiştirildi. Hartberg-Fürstenfeld bölgesinde bulunan çok sayıda oy kullanma noktası, başka bölgelere taşındı ve bu değişiklikler yerel yetkililer tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

1200x675-336792.webp

Selin yol açtığı hasar büyük boyuttaydı. Araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi ve birçok bina zarar gördü. İtfaiye ekipleri, sadece Graz şehri ve çevresinde 800 kurtarma operasyonu gerçekleştirdi ve en az 50 kişiyi hayati tehlikeden kurtardı. Graz yakınlarındaki otoyol, yağmur sularının taşıdığı çamur ve enkaz nedeniyle kapatıldı. Şiddetli rüzgarlar, birçok ağacın devrilmesine ve trafik akışının durmasına sebep oldu.

resized-c165a-2c53ef9e42799179.jpg

Bugün de eyalette devam eden yağışlar nedeniyle itfaiye birimleri alarm durumunda bulunuyor.