Sekmen “ERGES Konağı tarihi yaşatıyor”

Sekmen “ERGES Konağı tarihi yaşatıyor”
Erzurum'da tarihi ve kültürel mirasların restore edilerek korunması, iç turizmin canlanmasına önemli katkılar sağlıyor. Bu kapsamda, özellikle 19. yy. dönemine ait özellikleri taşıyan ERGES Konağı, ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa davet ediyor.

Erzurum Geleneksel El Sanatları Konağı, Oltu taşı ustasından yorgancıya, dericisinden bakırcısına kadar geniş bir yelpazede canlandırmalar sunarak kültür dünyasının kapılarını aralıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, ERGES Konağı'nın Erzurum'un önemli kültür yatırımlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Kadim kentimizin tanıtımında önemli bir rol oynayan bu mekan, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri özenle yaşatıyor. Şehrimizin geleneksel mimarisini günümüze taşıyan ERGES Konağı, misafirlerine tarihi bir yolculuk deneyimi sunuyor" dedi.

Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen ERGES Konağı, Erzurum Kalesi'nin alt kısmında ve Kurşunlu Camii hizasında konumlanıyor. Ziyaretçilere zaman yolculuğu fırsatı sunan bu mekan, geleneksel el sanatlarının zenginliğiyle buluşmanın yanı sıra kırlangıç tavan altında tandırbaşı molaları için de bir ortam sunuyor.

Başkan Sekmen, ERGES Konağı'nın halk kültürünün iç dünyasına açılan pencereler olduğunu belirterek, "Geçmişimizi geleceğe taşıyan geleneksel el sanatlarımız, insanımızın hayallerini, çalışkanlığını, mücadeleci ruhunu ve misafirperverliğini en iyi şekilde yansıtıyor. ERGES Konağı, kültürel yapımızın en iyi tanıkları ve taşıyıcıları olan geleneksel el sanatlarımızı yaşatma noktasında güzel bir örnektir" diye ekledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu özel yatırım, şehrin zengin tarihini gelecek nesillere aktarma misyonunu üstleniyor.

aw124199-01.jpg

aw124199-03.jpg

aw124199-05.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar