Şehirler arası otobüslerde yeni dönem: Artık araç takip cihazları kullanılacak

Şehirler arası otobüslerde yeni dönem: Artık araç takip cihazları kullanılacak
Ülke genelinde şehirler arası otobüs seferlerinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yeni bir düzenlemesi uygulamaya geçti.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında hayata geçirilen ve araç takip cihazlarının kullanımını zorunlu kılan sistem, otobüslerin anlık konumlarını izleme imkanı sunuyor.

2023-aralik-20240101-2-61925040-96365691.jpg

AA muhabiriyle konuşan şoförler, yaklaşık dört gün önce araçlarına takılan takip sistemini değerlendirdi. Şoför Erhan Elibol, bu uygulamayı yerinde bulduğunu ifade ederek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın şimdi araçların hareketlerini anlık olarak takip edebileceğini belirtti. Elibol, bu yeni düzenlemenin personelin çalışma ve dinlenme saatlerini rahatlıkla denetleyebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, aracın hız sınırları, şoförün dinlenme süreleri, çalışma saatleri ve yolcu indirme-bindirme gibi detayların denetlenebileceğini vurguladı ve bu sistemin en önemli yönünün yolcuların güvenliği olduğunu dile getirdi.

2023-aralik-20240101-2-61925040-96365695.jpg

Başka bir şoför olan Emin Ona da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bu çalışmasını son derece önemli bulduğunu belirtti. Artık araçların konumunun ve hızının kontrol edilebileceğini vurgulayan Ona, bu sistemden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bu düzenleme ile hem yolcuların güvenliği sağlanacak hem de araçların hareketleri daha detaylı bir şekilde izlenebilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar