Seçimlere günler kala usulsüzlükler başladı: Bir haneden 2 binden fazla hayalet seçmen

Seçimlere günler kala usulsüzlükler başladı: Bir haneden 2 binden fazla hayalet seçmen
CHP'nin Siirt İl Başkanı Enver Güneş, Siirt merkezdeki 4 adreste tam 6 bin 643 şüpheli seçmenin kaydedildiğini belirterek ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu. Yapılan itiraz, kolluk kuvvetleri tarafından yerinde tespit edilen kişiler olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre, Seçmen listelerinin 4 Ocak'ta mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılmasının ardından CHP'nin harekete geçtiği belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda, Siirt merkezde bulunan 4 adreste toplamda 6 bin 643 şüpheli seçmenin kaydedildiği ortaya çıktı. Bu adresler arasında, Özel Harekât Siirt Şube Müdürlüğü'nün de bulunduğu belirtildi.

Detaylara göre, Yenimahalle Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir adrese 2 bin 99, Doğan Mahallesi'ndeki Özel Harekât Siirt Şube Müdürlüğü'ne 1989, Barış Mahallesi Hükümet Bulvarı'ndaki adreslere ise toplamda 2555 kişinin kaydedildiği tespit edildi.

CHP'nin tespit ettiği şüpheli seçmenlerle ilgili yapılan itirazın ise reddedildiği belirtildi. İlçe, il ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kişilerin kolluk kuvvetleri tarafından yerinde tespit edildiği ve hayali seçmen olmadıkları vurgulandı.

5 İLDE DAHA ŞÜPHELİ DURUM

Siirt'te toplamda 7 bin 508 şüpheli seçmen olduğu öğrenildi. Benzer şekilde, CHP'nin verilerine göre Kars, Ağrı, Şırnak ve Iğdır illerinde de şüpheli seçmen durumlarının olduğu belirtildi. Kars merkezde 3 bin 810 erkek, 29 kadın, Ağrı merkezde 4 bin 603 erkek, 109 kadın, Şırnak merkezde 7 bin 260 erkek, 126 kadın ve Iğdır merkezde ise 4 bin 114 erkek şüpheli seçmen bulunduğu ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar