Seçimin kaderini belirleyecekler: Milyonlarca seçmen için 'Oy Birliği' kuruldu

Seçimin kaderini belirleyecekler: Milyonlarca seçmen için 'Oy Birliği' kuruldu
14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yönelik sandık güvenilirliği tartışmaları sürerken, seçmen iradesinin sandığa eksiksiz yansıması amacıyla Oy Birliği Platformu kuruldu.

Türkiye, 14 Mayıs''ta sandık başına gitmeye hazırlanırken, 60 milyonun üzerinde seçmenin oyunun sandığa eksiksiz yansıması amacıyla çok sayıda sivil toplum girişimi de hayata geçirilmeye devam ediyor. Milyonlarca oyu korumak ve tercih edilen siyasi parti fark etmeksizin, adaletin sağlanmasını amaçlayan ''Oy Birliği Platformu'', ülke genelinde kapsamlı bir çalışma yürütmeye başladı.

Medya Tava''nın haberine göre, Türkiye kritik seçime giderken, her bir oyun önemi daha da artarken seçmen iradesinin sandığa eksiksiz yansıması amacıyla Oy Birliği Platformu kuruldu.

Oy Birliği''nin tanıtım videosunda, 2015 Genel Seçimleri''nde bir milyon 344 bin 224, 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi''nde bir milyon 109 bin 260, 2019 Yerel Seçimleri''nde bir milyon 883 bin 106 oyun geçersiz sayıldığına dikkat çekilerek, "İradenizin tam ve eksiksiz yansıması için Oy Birliği" denildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar