Seçimden önce emekli ve memura ikinci zam müjdesi!

Seçimden önce emekli ve memura ikinci zam müjdesi!
TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyonunun 3 Ocak tarihinde açıklanmasının ardından merakla beklenen memur ve emekli maaş zammı belli oldu. Hemen ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 25 zam oranının ardından güncelleme gelmiş ve net zam oranı yüzde 30 olarak açıklandı. Ancak bu zam da beklentilerin altından kaldı. Zamlı maaşlarını henüz almamış olan memur ve emeklilere bir müjde daha geldi. İddialara göre, memur ve emeklilere seçimden önce yüzde 45 zam verilebilir. İşte detaylar...

SEÇİMDEN ÖNCE EMEKLİ VE MEMURA İKİNCİ ZAM MÜJDESŞ

Milyonlarca memur ve emekli vatandaş zamlı emekli maaşlarını almanın heyecanını yaşarken bir müjde daha geldi. Ocak ayının başında açıklanan emekli maaşı zammıyla birlikte en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olmuştu. 

SEÇİMDEN ÖNCE EK ZAM GELEBİLİR

İddialara göre, memur ve emekli vatandaşlara yüzde 30 olarak belirlenen Ocak ayı zammına ek olarak yüzde 15''lik bir zam daha gelerek ve zam oranı yüzde 45 olabilir. Bahsedilen zam eğer gelirse en düşük emekli ve memur maaşının kaç TL olacağı merak edilmeye başlandı. Peki, ek zam geldiğinde en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Memur maaşlarına zam geldiğinde ne kadar olacak?

EK ZAM İÇİN ÇALIŞMA YAPILDI

Gazete Vatan''da yer alan habere göre, emekli ve memurların ödeme takvimi belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 30''luk zam da Meclis''ten geçti ve Resmi Gazete''de yayımlandı. Seçimden önce emekli ve memurlara bir ek zam için yapılan çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan''a sunulması bekleniyor. 

YÜZDE 15 ZAM GELİRSE EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI KAÇ TL OLACAK?

Normal Fiyat: 5 bin 500 TL

Zam Tutarı: 825 TL

Zamlı Fiyat: 6 bin 325 TL

Zam Oranı: %15

YÜZDE 15 ZAM GELİRSE EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞLARI KAÇ TL OLACAK?

Normal Fiyat: 11 bin 848 TL

Zam Tutarı: Bin 777,2 TL

Zamlı Fiyat: 13.625,2 TL

Zam Oranı: %15

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar