Seçimden önce devlet bankalarından dolarla kredi alıp borçlarını TL'ye çeviren patronlar kim?

Seçimden önce devlet bankalarından dolarla kredi alıp borçlarını TL'ye çeviren patronlar kim?
14 Mayıs seçimlerinden sonra seçimi kim kazanırsa kazansın dövizin yükseleceğini öngören bazı 'patronlar' iddiaya göre devlet bankalarından döviz kredisi alarak borçlarını TL'ye çevirdi. Gazeteci Toygun Atilla konuyla ilgili kritik sorular sordu.

Patronlar Dünyası'ndaki "Kim bu döviz borçlarını TL'ye çeviren patronlar?" başlıklı yazısında Toygun Atilla önemli bir konuyu gündeme getirdi.

Atilla'nın çarpıcı tespitlerinin yer aldığı yazıdan bölümler şu şekilde:

"14 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önceki 1 yıllık süreçte devlet bankalarından dövizle kredi kullanan bir çok önemli şirket borçlarını TL'ye çevirmek için başvurmuş.

Sonuç: Bu şirketlerin önemli kısmı dolar olarak aldıkları kredilerin ödemesini TL'ye çevirmişler.

"YARGITAY KARARI O PATRONLARA İŞLEMEDİ"

Yani,

Yargıtay'ın 1 milyon dolar kredi kullanan ve borcunu Türk lirası ödemek isteyen iş insanına "Dövizle kredi çektin. Basiretli bir tacir, dövizle kredi çekmenin neticelerini öngörürdü" kararı bu kocaman şirketlere işlememiş.

Hoş, zaten davalık bile olmadan çözülmüş. Devlet bankaları bu Türkiye'nin sayılı iş insanlarına ve şirketlerine gereken kolaylığı göstermiş.

KİM BU PATRONLAR?

14 Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra seçimi kim kazanırsa kazansın dövizin yükseleceğini öngören "patronlar" yine kazanmıştı.

Peki kim bunlar...

Şirket ismi vermeden söyleyelim.

Turizmciler, enerji şirketleri, Yap-İşlet-Devretçi ihale milyarderi müteahhitler, Türkiye'deki büyük deprem sonrası, "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında söz verdikleri bağışı halen yapmayanlardı.

Kasa hep kazanıyordu.

Vatandaş ise oluşan bu kara delikleri, sırtına binen yeni vergi ve zamlarla ödüyordu.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EL KOYDU"

Ancak,

Bu kez durum biraz daha farklı olacak gibi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ballı kredilerden faydalanan iş insanları ve bu kredi borçlarını TL'ye çeviren devlet bankalarının üst düzey yöneticilerinden hesap soracağı ekonomi dünyasında hemen hemen her köşe başında artık konuşulur oldu.

Hatta

Erdoğan'ın bu konuda detaylı bir rapor istediği de duyduklarımız arasında...

Önümüzdeki dönem Türkiye ekonomik bir savaş verecekse, bu savaşı hayatın her alanında yapan vatandaşa, bu ballı kredilerin hesabını ödetmemek zorunluluktur.

Bunun çaresi ise, yapılan yanlışlardan dönmek, dövizle aldıkları kredileri Türk parasına çevirip milyonlarca doları cukka edenlerle, o patronlara bu cukkaları sağlayan bürokratlardan hesap sormaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar