Seçimde yine usulsüzlük: Boş olması gereken zarflardan Erdoğan çıktı!

Seçimde yine usulsüzlük: Boş olması gereken zarflardan Erdoğan çıktı!
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için sandık başına giden vatandaşlardan bazıları usulsüzlüklerle karşılaştı. Tekirdağ ve İzmir'de seçmenlere verilmek üzere bekletilen zarflardan Cumhur İttifakı adayı Erdoğan için ‘evet’ mührü basılmış pusula çıkması şaşırttı. Olayla ilgili tutanak tutuldu.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için Türkiye bugün sandık başına gitti. Tekirdağ ve İzmir’de seçmenlere verilen zarflardan Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı adayı Erdoğan için ‘evet’ mührü basılmış pusula çıkması şaşkınlığa sebep oldu.

İzmir’in Konak ilçesindeki Eşrefpaşa 80. Yıl İlköğretim Okulu’ndaki 2146 numaralı sandıkta ve Karabağlar ilçesindeki Aydınoğlu Mehmet Bey İlkokulu’ndaki 1394 numaralı sandıkta da boş olması gereken zarflardan birer tanesinin içinden, Erdoğan adına ‘evet’ mührü basılmış oy pusulaları çıktı.

TEKİRDAĞ'DA DA AYNI OLAY

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki 1024 nolu sandıkta da zarfın içinden Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a “Evet” mührü basılmış pusula çıktı. Görevliler olaya ilişkin tutanak tuttu.

TUTANAK TUTULDU

Tutanakta, şunlar belirtildi:

“28 Mayıs 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı seçimi 1024 nolu sandık zarflarından birinde yapılan kontrolde Recep Tayyip Erdoğan adına ‘Evet’ mührü basılmış oy pusulası olduğu tespit edilerek, sandık kurulu tarafından bu pusula zarfı ile birlikte ayrılarak kenara konuldu. Sayım dökümde değerlendirilme dışı olarak kabul edilmiştir.”

(ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar