Seçim sonrası faiz ne olacak? Dev kuruluş resmen olacağı açıkladı

Seçim sonrası faiz ne olacak? Dev kuruluş resmen olacağı açıkladı
Kritik seçimler öncesi bir analiz yayımlayan Fitch, sanılanın aksine Türkiye'deki bankaların olası bir faiz artışına hazır olduğunu belirterek, söz konusu faiz artışının bankaları yine de olumsuz etkileyebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de tarihi seçimler için artık yalnızca saatler kalırken, büyük banka ve yatırımcı kuruluşlardan Türkiye ekonomisine dönük analiz ve görüşler gelmeye devam ediyor.

Bloomberg HT'deki habere göre Fitch Ratings Türk bankalarının kademeli faiz artışına hazırlıklı olduğunu buna karşın hızlı faiz artışının olumsuz sonuçları olabileceğini söyledi. Türk bankaları için potansiyel faiz artış hızının önemli olduğunu belirtilen Fitch değerlendirmesinde, “Kredi fiyatlamaları üzerindeki kısıtlamaların da esnetilmesi durumunda bankalar kredilerini yeniden fiyatlayabilecek” denildi.

Fitch'in değerlendirmesinde "Bu, enflasyonun düşüşü sonucu TÜFE’ye endeksli tahvillerde oluşabilecek düşük getiri etkisini dengeleyebilir” ifadeleri yer aldı.

Kademeli faiz artışının varlık kalitesinde yaratabileceği erozyon için bankaların yeteri kadar tamponu olduğunu söyleyen Fitch potansiyel bir kredi krizine, resesyonist baskılara ve yüksek işsizliğe yol açabilecek hızlı bir faiz artışının bankalar için ciddi olumsuz bir etki yaratabileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar