Seçim öncesi kasa açıldı! Şartları taşıyanlara karşılıksız bin 259 lira ödenecek

Seçim öncesi kasa açıldı! Şartları taşıyanlara karşılıksız bin 259 lira ödenecek
Seçimlerin yaklaşması ile birlikte sosyal yardımları da arttıran hükümet, bu kez de çocuklu ailelere yönelik bir yardımı hayata geçirirken, şartları taşıyanlara bin 259 lira ödeme yapılacağı açıklandı. İşte şartlar ve ödemenin detayları...

SEÇİM ÖNCESİ YENİ YARDIM: ŞARTLARI TAŞIYAN HERKESE BİN 259 LİRA ÖDENECEK

Önümüzdeki 6 ay içerisinde hem genel hem de cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak olması dolayısıyla sosyal yardımlarda kapsam ve miktar artmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan biri de SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) adı altında yapılıyor. SED ödemeleri binlerce çocuklu aileye düzenli olarak veriliyor. İhtiyaç sahibi ailelere ilaç gibi gelecek olan bu yardım çocuklu aileleri kapsıyor. Çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak adına bir nebze olsun rahatlama sağlayacak bu yardım için başvurular dilekçe ile ya da e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor.

Başvuruların değerlendirilmesinde, ödemeleri alacakların ekonomik durumları dikkate alınıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan ödemeler ve başvuruları devam ediyor. Kişi başı 1.259 TL ödeniyor. 

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN

SED yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklu ailelere ortalama 1.259 TL destek ödemesi yapılıyor. SED desteğinden yararlanabilmek için İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle başvuru yapmak gerekiyor. Ayrıca başvurular e-Devlet uygulamasına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılarak da gerçekleştirilebilir.

SED yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Ekonomik destekler geçici ve süreli olarak sağlanıyor. Geçici destekler senede bir, en fazla iki kez gerçekleştiriliyor. Süreli destekler ise onayda olan süre boyunca her ay sağlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar